Συναγερμός στη Γαλλία: Ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων σε Σηκουάνα και Ρήνο

Συναγερμός στη Γαλλία: Ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων σε Σηκουάνα και Ρήνο

Η στάθμη των υδάτων του Σηκουάνα ανέβηκε σήμερα πάνω από τα γόνατα του Ζουάβου στην γέφυρα ντε Λ’Αλμά και συνεχίζει να ανεβαίνει, όπως άλλωστε και η στάθμη των υδάτων του Ρήνου, αναγκάζοντας τις γαλλικές αρχές να λάβουν μέτρα πρόληψης στο Παρίσι και στο Στρασβούργο, την ώρα που 23 διαμερίσματα παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του Σηκουάνα θα κλείσει από αύριο το τμήμα της γραμμή C του σιδηροδρομικού δικτύου RER που περνά μέσα από το Παρίσι τουλάχιστον ως την Παρασκευή, ανακοίνωσε η SNCF. Η στάθμη των υδάτων αναμένεται να φτάσει την Παρασκευή στο υψηλότερο επίπεδο, το οποίο αναμένεται να είναι ίδιο με αυτό του Ιουνίου του 2016, όταν το ύψος των υδάτων είχε φτάσει στα περίπου 6,10 μέτρα, διευκρίνισε η υπηρεσία Vigicrues.

Την ίδια ώρα η συνεχιζόμενη άνοδος της στάθμης των υδάτων του Ρήνου, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και το λιώσιμο των χιονιών, ανάγκασε τις αρχές να εκτρέψουν τα νερά σε μια αποξηραμένη έκταση στο νότιο Στρασβούργο.

“Οι σημερινές συνθήκες στον Ρήνο επιβεβαιώνουν την ανάγκη να γεμίσει με νερό η έκταση του Ερστάιν για να αποφευχθεί μια πλημμύρα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νομαρχία του Κάτω Ρήνου.

Στις 11:00 η στάθμη του ποταμού είχε ανέβει στα 4,82 μέτρα στο ύψος του υδρομετρικού σταθμού του Κελ-Κρόνενχοφ, στην γερμανική όχθη του Ρήνου, ακριβώς απέναντι από το Στρασβούργο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter