Συναγερμός στη Γερμανία: Δέμα με εκρηκτικά στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ

Συναγερμός στη Γερμανία: Δέμα με εκρηκτικά στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ

Δέμα με εκρηκτικά εντόπισε η αστυνομία στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ, στη Γερμανία. 

Η αστυνομία αρχικά εκκένωσε την περιοχή όταν εντοπίστηκε ένα δέμα 40 επί 50 εκατοστά το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Αργότερα η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε πως το δέμα περιείχε εκρηκτικά, ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών το βράδυ της Παρασκευής δήλωσε πως παραμένει «ασαφές» εάν επρόκειτο για αληθινή εκρηκτική συσκευή ή μόνο κάποια απομίμησή της.

Το περιεχόμενο του πακέτου, μια κονσέρβα η οποία περιείχε καλώδια, καρφιά και μπαταρίες, έχει γίνει γνωστό μόνο από την εξέτασή του με ακτίνες, ενώ, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία της περιοχής, δεν έχει βρεθεί πυροδοτικός μηχανισμός.

Η εφημερίδα Potsdamer Neueste Nachrichten έγραψε ότι το φαρμακείο ειδοποίησε την αστυνομία αφού παρέλαβε ένα δέμα μεγέθους 40 εκ. επί 50 εκ. που περιείχε ύποπτα καλώδια και ένα μηχανισμό.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μπροστά από το φαρμακείο, ενώ η τοπική εφημερίδα Märkische Allgemeine, επικαλούμενη μια εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, έγραψε ότι το ύποπτο δέμα περιείχε ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο άνοιξε ένας υπάλληλος του φαρμακείου.

Συγκεκριμένα το κουτί περιείχε «καρφιά και κάποιου είδους σκόνη», όπως διευκρίνισε λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης Καρλ Χάινς Σχρέτερ στο τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

Αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν στην περιοχή συνέστηναν προς τους κατοίκους των κτιρίων της περιοχής να μην βγουν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα η αστυνομία κλήθηκε στις 15.30 τοπική ώρα. Τρεις ώρες αργότερα οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος, πιθανόν από την ελεγχόμενη έκρηξη.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές άνοιξαν στη Γερμανία τη Δευτέρα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και τσιμεντένια οδοφράγματα για την προστασία των καταναλωτών. Περίπου 2.600 χριστουγεννιάτικες αγορές υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter