Συναγερμός στη Ξάνθη – Μαθήτρια δημοτικού βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Συναγερμός στη Ξάνθη – Μαθήτρια δημοτικού βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

«Συναγερμός» σήμανε στο 7ο δημοτικό σχολείο της Ξάνθης, όταν έγινε γνωστό ότι μαθήτρια, η οποία υπεβλήθη σε προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του fonitisxanthis.gr, το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ θα κλείσει προληπτικά η τάξη της μαθήτριας. Οι γονείς των παιδιών της τάξης έχουν ενημερωθεί, ώστε να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του ιού στην Ξάνθη και τη Ροδόπη. Πέρα από την καραντίνα που έχει επιβληθεί στον οικισμό Εχίνο της Ξάνθης, με κοινή απόφαση οι υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας και Δικαιοσύνης, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων της περιφερειακής ενότητας της Ξάνθης, από 22.6.2020 έως και 15.7.2020.

Ανησυχία για την νέα εστία στη Παραμυθιά

Ιδιαίτερη ανησυχία όμως έχουν προκαλέσει και τα επτά κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν την Κυριακή στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, όπως ανακοινώθηκε απόψε από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Στην περιοχή μεταβαίνει σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter