«Συναγερμός» στην αστυνομία λόγω κορονοϊού: Εκατοντάδες κρούσματα στην επικράτεια

«Συναγερμός» στην αστυνομία λόγω κορονοϊού: Εκατοντάδες κρούσματα στην επικράτεια

Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε αστυνομικές υπηρεσίες ανά την επικράτεια.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο εντοπισμός δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού σε αστυνομικούς στην Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα, από τα 150 τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ το Σαββατοκύριακο στην εν λόγω υπηρεσία, τα 33 βρέθηκαν θετικά.

Οι υπηρεσίες ευθύνες για την έξαρση κρουσμάτων στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν στο κέντρο της Αθήνας συνωστίστηκαν 6.000 αστυνομικοί.

«Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την
επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να
είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους. Συγχρωτίστηκαν για πολλές ώρες
και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα»,
ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στη Huffington Post ο Δημήτρης Ραυτογιάννης από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επικρατεί ανησυχία από τη διασπορά του ιού, με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, να τονίζει σε δηλώσεις του την περασμένη Παρασκευή ότι τα κρούσματα Covid-19 στο Σώμα αγγίζουν τα 800.

«Είδαμε εικόνες αστυνομικών να σχηματίζουν φραγμούς με τα σώματά τους, κατά τη διάρκεια των μέτρων της 17ης Νοεμβρίου. Στο σχεδιασμό δόθηκε έμφαση στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού στις διαδηλώσεις αλλά δεν δόθηκε η ίδια βαρύτητα στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού στους κόλπους του αστυνομικού προσωπικού», σημείωσε σε δηλώσεις του στη Huffington Post, αναδεικνύοντας με τη σειρά του τις ευθύνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον σχεδιασμό που οδήγησε σε συνωστισμό και έξαρση κρουσμάτων.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μαζική επιφυλακή 6.000 συναδέλφων τους την 17η Νοεμβρίου. «Οι φωτεινοί «παντογνώστες» αποφάσισαν πέραν κάθε λογικής και κατά
παρέκκλιση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου, να συνωστισθούν σε κάθε
αστυνομική Υπηρεσία εκατοντάδες αστυνομικοί»,
σημείωναν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter