Συναγερμός στην Καστοριά με τουλάχιστον 400 κρούσματα γαστρεντερίτιδας (Video)

Συναγερμός στην Καστοριά με τουλάχιστον 400 κρούσματα γαστρεντερίτιδας (Video)

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην Καστοριά καθώς τουλάχιστον 400 άτομα διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα στην ευρύτερη περιοχή, σε περίπου 48 ώρες.

Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποίησε εξειδικευμένο προσωπικό στο δίκτυο ύδρευσης δεν ανέδειξαν το μικρόβιο που προκάλεσε την επιδημία. Έτσι, οι γιατροί στρέφονται πλέον στο σενάριο της ιογενούς γαστρεντερίτιδας.

Η γαστρεντερίτιδα «χτύπησε» σε πέντε χωριά της περιοχής του Αργους – Ορεστικού και της Καστοριάς, καθώς και την πόλη της Καστοριάς. 

Ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, σχολίασε: «Δεν υπήρχε προσβολή από μικρόβιο. Τι μπορεί να φταίει; Μάλλον το αίνιγμα θα το λύσει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από τα μέτρα που ήδη λάβαμε».

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε ύφεση το φαινόμενο

Αναφορικά με την αυξημένη προσέλευση ασθενών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα έως τώρα δεδομένα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 400 κρούσματα. Τις τελευταίες ώρες το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση.

Τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων ασθενών που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας συνηγορούν υπέρ γαστρεντερίτιδας ιογενούς αιτιολογίας, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία βακτηριακής επιμόλυνσης.

To ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει τη σύσταση για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για αποφυγή μετάδοσης του νοσήματος από άτομο σε άτομο. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης ιογενούς γαστρεντερίτιδας μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ https://bit.ly/2B8fT0Q

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μεταβεί στην περιοχή για το συντονισμό της διερεύνησης και το σχεδιασμό αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση των παραγόντων κινδύνου της επιδημίας.

To ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες υγείας και τους τοπικούς φορείς δημόσιας υγείας με στόχο την παρακολούθηση του φαινομένου και τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter