Συστάσεις στους πολίτες για προσοχή

Συναγερμός στην Κρήτη λόγω της σκόνης και των ισχυρών ανέμων (Photos)

Ιδιαίτερη προσοχή κατά μήκος του Βόρειου Οδικού 'Αξονα της Κρήτης πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί, σύμφωνα με τις αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των κλαδιών που υπάρχουν από πτώσεις λόγω των ανέμων, αλλά και της χαμηλής ορατότητας.

Επίσης ο δρόμος, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ, γλιστράει λόγω της σκόνης που έχει δημιουργήσει επί της ασφάλτου ένα «φιλμ», οπότε οι οδηγοί οφείλουν να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του συντονιστικού Κέντρου της Π.Υ κ. Στρατάκη, η υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των νότιων ανέμων που πνέουν στην Περιφέρεια Κρήτης -κατά τόπους φτάνουν τα 9 μποφόρ- και τον κίνδυνο πυρκαγιών. Σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο δεν υπάρχουν εστίες όπως στα Χανιά και σε 4 μέτωπα που κλήθηκαν να επέμβουν στο Ρέθυμνο, σβήστηκαν αμέσως.

Στο Ρέθυμνο, η αφρικανική σκόνη σε συνάρτηση με τους ισχυρούς ανέμους έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, με παράλληλη επιβάρυνση την θερμοκρασία που κυμαίνεται αυτή την ώρα στους 27 βαθμούς.

Στο Ηράκλειο, η αφρικανική σκόνη βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας. Αρκετοί βρίσκονται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ο δήμος έλαβε το βράδυ της Πέμπτης την απόφαση να μη λειτουργήσουν τα εσπερινά σχολεία ενώ προβλήματα υπήρξαν και στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, με πτήσεις που παρουσίασαν καθυστερήσεις στην προσέγγισης τους στον αεροδιάδρομο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Παρασκευή αναμένεται να υπάρξει σχετική αποσυμφόρηση σχετικά με την αφρικανική σκόνη, όμως οι πολίτες σύμφωνα με οδηγίες από την Περιφέρεια και τους δήμους, οφείλουν να επιδείξουν προσοχή κυρίως στις μετακινήσεις τους και στην έκθεση τους στη σκόνη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.