Συναγερμός στην Πάτμο: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – 21 τα επιβεβαιωμένα

Συναγερμός στην Πάτμο: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – 21 τα επιβεβαιωμένα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο δήμαρχος της Πάτμου, Λευτέρης Πέντες με την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα. 

Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 21 κρούσματα ενώ επιπλέον 14 δείγματα, βρέθηκαν θετικά με rapid test και έχουν σταλεί στην Αθήνα για μοριακό έλεγχο, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τις επόμενες ώρες. Επίσης, ένας ασθενής χρειάσθηκε να διακομισθεί με ελικόπτερο super puma για νοσηλεία με πνευμονία, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου, Γιώργος Τσουκαλάς, ,μιλώντας στον sky, τόνισε πως με μία πρώτη εκτίμηση η εξάπλωση του κοροναϊού στο νησί ξεκίνησε από σχολείο. «Οι περισσότεροι ασθενείς είναι νεαρής ηλικίας κυρίως άνδρες, μεταξύ αυτών και αρκετοί μαθητές από την Πατμιάδα Σχολή, και νοσηλεύονται κατ’ οίκον με ήπια συμπτώματα και την απαραίτητη αγωγή», ανέφερε ο Γ. Τσουκαλάς.

Ωστόσο, την είδηση για το κορονο-πάρτι διαψεύδει ο Δήμαρχος χαρακτηρίζοντάς την «αστειότητα». Την ίδια στιγμή, έχει στείλει δύο επιστολές με αποδέκτες τους υπουργούς Υγείας και Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, μετά την έξαρση των κρουσμάτων, ενώ σε δήλωσή του αναφέρει ότι «εκ των πραγμάτων διαπιστώνουμε ότι ο ιός έχει εισχωρήσει στην τοπική μας κοινωνία για τα καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβαλλόμαστε. Αντιθέτως είναι απαραίτητο να μείνουμε ψύχραιμοι και πολύ περισσότερο να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης».

Με το επείγον έγγραφό του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο Δήμαρχος ζητεί την εκ νέου αποστολή κλιμακίου στην Πάτμο και την παραμονή του εκεί για όσο διάστημα χρειασθεί, δεδομένης της διασποράς του ιού και της έντονης ανησυχίας των κατοίκων, μέχρι να ομαλοποιηθεί η επικίνδυνη κατάσταση που έχει αναπτυχθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter