Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 130 δασικές φωτιές σε ένα 24ωρο!

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 130 δασικές φωτιές σε ένα 24ωρο!

Με απροσδόκητο τρόπο, κυρίως από άποψης ποσότητας, ξεκίνησε η φετινή αντιπυρική περίοδος και μάλιστα από τα μέσα του Μαρτίου, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πάνω από 130 δασικές φωτιές μόλις σε ένα 24ωρο! 

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται πέντε μέτωπα σε όλη τη χώρα και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος.

Ειδικότερα στην περιοχή του Αυλώνα επί τόπου βρίσκονται 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στα δύο μέτωπα στην Κρήτη. Το πρώτο βρίσκεται στην περιοχή Λάστρος στη Σητεία όπου η κατάσταση είναι βελτιωμένη όπως επίσης και στην Αχάδα Ηρακλείου όπου βρίσκονται σε επιφυλακή δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την περίπτωση αναζωπύρωσης.

Πύρινο μέτωπο υπάρχει και στη Λίρα Μονεμβασίας όπου στο σημείο βρίσκονται 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα ενώ τέλος στο Κιάτο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση και στην περιοχή ‘Αγναντα Αμαλιάδας, στη βορειοανατολική Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σχετικά κοντά στον οικισμό, χωρίς όμως να απειλούνται τα σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, όμως οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί τρεις άνδρες ηλικίας 70, 68 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων του δήμου Πύργου, στα ‘Ασπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter