Συναγερμός στη Χίο – Σύγκρουση φορτηγών πλοίων

Συναγερμός στη Χίο – Σύγκρουση φορτηγών πλοίων
Φωτογραφία Αρχείου

Δύο φορτηγά πλοία με σημαία Βανουάτου και Σιγκαπούρης συγκρούστηκαν σε θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βόρεια – βορειοδυτικά της Χίου.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, έξι πλοιάρια του Λιμενικού αλλά και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στα πλοία επιβαίνουν συνολικά 32 άτομα πλήρωμα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ούτε εισροή υδάτων.

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου και σε αυτό επιβαίνουν 13 άτομα πλήρωμα. Είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία. Το άλλο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ονομάζεται Potentia και επιβαίνουν σε αυτό 19 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία. Και τα δύο πλοία είναι κενό φορτίου.

Έως αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πληρώματα των δύο πλοίων ενώ στο σημείο σπεύδει μεγάλη επιχειρησιακή δύναμη του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, μεταξύ των μελών του ενός πληρώματος βρίσκονται Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι αρνούνται την ελληνική βοήθεια, αν και, κατά πώς φαίνεται, το ατύχημα έχει σημειωθεί εντός του FIR Αθηνών.  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο βρίσκεται τουρκική ακταιώρος (στα τουρκικά χωρικά ύδατα), ενώ κατεβαίνει στην περιοχή και το τουρκικό αεροπλανοφόρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter