Ισπανία: Τρίτο παγιδευμένο πακέτο – Αυτή τη φορά σε στρατιωτική βάση

Ισπανία: Τρίτο παγιδευμένο πακέτο – Αυτή τη φορά σε στρατιωτική βάση

Συναγερμός σήμανε στην Ισπανία μετά από εντοπισμό παγιδευμένου φακέλου στη στρατιωτική αεροπορική βάση στο Τορεχόν ντε Αρντόθ στα προάστια της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών, τα συστήματα ασφαλείας της αεροπορικής βάσης εντόπισαν ύποπτο φάκελο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Μετά τον πρώτο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πιθανότητα να περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό εντός του πακέτου και ως εκ τούτου ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μετέβησαν στην περιοχή διακόπτοντας την πρόσβαση για λόγους ασφαλείας.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό εντοπισμού παγιδευμένου πακέτου μέσα σε ένα 24ωρο, μετά τα αντίστοιχα που εντοπίστηκαν στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη αλλά και σε εταιρεία κατασκευής στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαραγόσα.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη – Ένας τραυματίας

Ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη επιστολής- βόμβας, ο παραλήπτης της οποίας ήταν ο πρεσβευτής, γεγονός που ώθησε το Κίεβο να ζητήσει την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλες τις διπλωματικές του αποστολές.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 20:00 (ώρα Ελλάδας), ανακοινώθηκε ο εντοπισμός «ύποπτου πακέτου στην έδρα του εργοστασίου παραγωγής όπλων Instalaza στη Σαραγόσα». Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας «προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη», δήλωσε πηγή του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter