Συναγερμός στις Σέρρες: Για τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κάνει λόγο ο δήμαρχος – Έκτακτα μέτρα ανήγγειλε ο δήμος

Συναγερμός στις Σέρρες: Για τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κάνει λόγο ο δήμαρχος – Έκτακτα μέτρα ανήγγειλε ο δήμος

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβολή τοπικού lockdown στις Σέρρες εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κρούει ο δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος έκανε λόγο για ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στο νομό.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, ενώ έκανε λόγω για τριψήφιο νούμερο κρουσμάτων, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα. 

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση προς όλους τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όλους  να φορούν μάσκες και στους ανοιχτούς χώρους και να μειώσουν τις μετακινήσεις τους.

«Από το πρωί είμαστε σε συνεχείς συσκέψεις στο Δημαρχείο Σερρών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάσχεση της πορείας μετάδοσης του κορονοϊού που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη το τελευταίο δεκαήμερο. Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους όλους τους πολίτες, που θα πρέπει να δείξουν επιτέλους στάση ευθύνης. Σε λίγες ημέρες μπορεί τα κρούσματα να φθάσουν σε τριψήφιο νούμερο. Ο συνωστισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η συμπεριφορά μας το τελευταίο διάστημα έδειξαν ότι δεν έχουμε την ατομική και κοινωνική ευθύνη στον βαθμό που πρέπει. Τα αποτελέσματα είναι να κινδυνεύουν συνάνθρωποί μας», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Ο δήμαρχος απέστειλε επιστολή στον ΕΟΔΥ ζητώντας συνεργεία για μαζικά τεστ.

Ο κ. Χρυσάφης ανακοίνωσε σειρά έκτακτων μέτρων που θα λάβει ο δήμος.

  1. Επίσκεψη στις υπηρεσίες του δήμου μόνο κατόπιν ραντεβού
  2. Καθημερινή απολύμανση των δημοτικών κτηρίων και σχολείων
  3. Ψεκασμοί των αύλειων χώρων των σχολείων και δρόμων
  4. Δημιουργία γραφείου covid-19
  5. Συγκρότηση επιτροπής εκτάκτων αναγκών στον δήμο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter