Συναγερμός στο Κίεβο: Άγνωστος πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό στον φράχτη της αμερικανικής πρεσβείας

Συναγερμός στο Κίεβο: Άγνωστος πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό στον φράχτη της αμερικανικής πρεσβείας

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο έγινε στόχος επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ανέφερε η αστυνομία της ουκρανικής πρωτεύουσας, υπογραμμίζοντας πως η έκρηξη δεν προκάλεσε θύματα.

«Στις 00:05 οι δυνάμεις της τάξης ενημερώθηκαν για μία έκρηξη στην περίμετρο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Άγνωστος εκτόξευσε εκρηκτικό μηχανισμό στην περίμετρο της πρεσβείας. Κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Έχει ξεκινήσει έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η πρεσβεία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η ουκρανική διπλωματία καταδίκασε «σθεναρά» αυτή την «τρομοκρατική ενέργεια», με μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαριάνα Μπέτσα.

«Οι δυνάμεις της τάξης λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαλευκάνουν το έγκλημα», έγραψε και διευκρίνισε πως έχουν ληφθεί «επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια» της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Ουκρανία μαίνεται από το 2014 ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας και στις δυνάμεις του Κιέβου, η οποία έχει προκαλέσει περισσότερους από 10.000 θανάτους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter