Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας για δεκάδες ύποπτα κρούσματα σε πλοίο από την Ιο

Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας για δεκάδες ύποπτα κρούσματα σε πλοίο από την Ιο

Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας την Τετάρτη το βράδυ μετά από πληροφορίες ότι στο πλοίο Super Express, το οποίο προερχόταν από την Ιο, επιβαίνουν δεκάδες ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με το rpn.gr, το Super Express κατέπλευσε χθες στις 20:30 στο λιμάνι της Ραφήνας με πάνω από 70 επιβάτες – πολύ νεαρής ηλικίας – που θεωρούνταν ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. 

Οι περίπου 30 από αυτούς ήταν από μια μεγάλη παρέα που ταξίδευαν στην Ιο για ολιγοήμερες διακοπές. Όπως οι ίδιοι ανέφεραν ξεκίνησαν από την Αθήνα όπου εκεί γνωρίστηκαν με μία ακόμη παρέα νεαρών και όλοι μαζί πήγαν σε ένα μεγάλο πάρτι.

Ορισμένοι αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορονοϊό και έμειναν στην Ιο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν χθες στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγχθηκαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Ανά δεκάδες έβγαιναν από το Super Express και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ που φορούσε ειδικές στολές στον χώρο ελέγχου προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Επί ποδός τέθηκαν το λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά. Πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, αγωνιώντας για τα παιδιά τους. Αμέσως μετά, αναμενόταν να γίνει απολύμανση του πλοίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter