Συναγερμός στο νοσοκομείο «Μεταξά» με δεκάδες κρούσματα κορονοϊού – «Εμβολιασμένο το 55% του προσωπικού»

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Μεταξά» με δεκάδες κρούσματα κορονοϊού – «Εμβολιασμένο το 55% του προσωπικού»
Δεκάδες κρούσματα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά»

Μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά». Έκλεισαν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, η αιματολογική και μια ογκολογική κλινική, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής και ιατρικής υπηρεσίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου, μόλις το 55% του προσωπικού έχει εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, που αναφέρει ότι υπάρχουν 24 εργαζόμενοι θετικοί και περίπου 20 νοσηλευόμενοι, δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει τη διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς, ενώ και οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ.

Ωστόσο, σήμερα, ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής και ιατρικής υπηρεσίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο Open υποστήριξε πως τα κρούσματα 24 εργαζόμενοι και 9 ασθενείς.

Όπως είπε: «οι τρεις εξ αυτών μπήκαν αρνητικοί και βρέθηκαν μετά θετικοί», ενώ οι υπόλοιποι έξι εισήχθησαν θετικοί στο νοσοκομείο.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό του προσωπικού, ο κ. Σαρώφ υποστήριξε ότι το «55% εμβολιασμένοι και με τις νέες αναμονές θα φτάσουμε το 65%».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται για να την είσοδο των συνοδών στο νοσοκομείο, απάντησε πως «για να μπει συνοδός πρέπει να έχει κάνει rapid και μοριακό τεστ και να έχει και βεβαίωση του διευθυντή κλινικής».

Συνοδός όμως, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι δεν ζητείτο τεστ, αλλά μόνο θερμομέτρηση, μέχρι πριν από λίγα 24ώρα. Από σήμερα, ωστόσο, η ίδια συνοδός είπε πως μπήκε μόνο ο ασθενής μέσα στο νοσοκομείο.

Ο διευθυντής παραδέχθηκε πως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, τα μέτρα αυστηροποιήθηκαν, καθώς από δύο κρούσματα ξεπεράστηκαν τα 30 μέσα σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με τον γιατρό, έχουν γίνει 411 τεστ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Σήμερα όμως η ίδια συνοδός είπε πως μπήκε μόνο ο ασθενής μέσα στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, Open

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter