Συναγερμός στο Παρίσι: Επίθεση «τρομοκρατικού χαρακτήρα» έξω από το Λούβρο (Video)

Συναγερμός στο Παρίσι: Επίθεση «τρομοκρατικού χαρακτήρα» έξω από το Λούβρο (Video)

Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ και τραυμάτισε άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι ο οποίος προσπάθησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου στο κέντρο του Παρισιού κρατώντας μια βαλίτσα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ένας άνδρας οπλισμένος με τουλάχιστον μία ματσέτα «όρμησε» σήμερα το πρωί πάνω σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι «φωνάζοντας απειλές» και «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, προσθέτοντας πως η αστυνομία πιστεύει ότι είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση.

Ο στρατιωτικός άνοιξε πυρ, «τραυματίζοντας σοβαρά στην κοιλιά» τον δράστη, ενώ ένας στρατιώτης τραυματίσθηκε ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής, πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Καντό. Ο δράστης έχει τραυματισθεί από πέντε σφαίρες, διευκρίνισε.

«Αντιμετωπίζουμε μια επίθεση από ένα άτομο που ήταν φανερά επιθετικό και αποτέλεσε άμεση απειλή και τα σχόλια του οποίου μας οδηγούν να πιστέψουμε ότι ήθελε να πραγματοποιήσει ένα τρομοκρατικό επεισόδιο», δήλωσε ο Καντό στους δημοσιογράφους.

Επίθεση τρομοκρατικού χαρακτήρα

Η επίθεση αυτή ήταν «απ’ ό,τι φαίνεται τρομοκρατικού χαρακτήρα», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά έχω αυτή την πληροφορία», πρόσθεσε.

Ο δράστης είναι ζωντανός αλλά σοβαρά τραυματισμένος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό, προσθέτοντας ότι τα σακκίδια που έφερε δεν περιείχαν εκρηκτικά.

«Υπήρχε και ένα δεύτερο άτομο που συμπεριφερόταν ύποπτα και το οποίο τέθηκε επίσης υπό κράτηση, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση ανάμεσα στο άτομο αυτό και την επίθεση», πρόσθεσε ο Καντό.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού δήλωσε ακόμη πως δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στη βαλίτσα που κρατούσε ο δράστης.

Συνελήφθη και δεύτερο άτομο

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει tweet του υπουργείου εσωτερικών, και ένα δεύτερο άτομο συνελήφθη από την αστυνομία, και ερευνάται η εμπλοκή του στο περιστατικό. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η περιοχή εκκενώθηκε. Μέσα στο μουσείο βρίσκονταν και πολλά παιδιά. Η περιοχή γύρω από το μουσείο έχει αποκλειστεί από πολυάριθμους αστυνομικούς που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως «σοβαρό περιστατικό δημόσιας ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στη συνοικία του Λούβρου στο Παρίσι, προτεραιότητα στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και πρώτων βοηθειών».

Ξεκίνησε έρευνα για το επεισόδιο – Άγνωστη προς το παρόν η ταυτότητα του δράστη

Ο εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του πως άρχισε έρευνα για τρομοκρατικό επεισόδιο.

Η ταυτότητα και η εθνικότητα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι επισκέπτες που βρίσκονταν στο μουσείο τη στιγμή της επίθεσης, περίπου 250 άνθρωποι, κρατήθηκαν σε απόσταση και περιορισμένοι σε «ασφαλές» τμήμα του μουσείου, σύμφωνα με τον Καντό.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε πως το περιστατικό έχει ξεκάθαρα χαρακτήρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο στρατιώτης, πυροβόλησε τον δράστη πέντε φορές τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Τραυματίστηκε και ο ίδιος, πιο ελαφρά, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο δράστης φώναζε “ΑλλάχΑκμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος)”, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter