Συναγερμός στο Χιούστον: Καταρρέει αντιπλημμυρικό φράγμα – «Εγκαταλείψτε αμέσως την περιοχή»

Συναγερμός στο Χιούστον: Καταρρέει αντιπλημμυρικό φράγμα – «Εγκαταλείψτε αμέσως την περιοχή»

Αξιωματούχοι στην Κομητεία Μπραζόρια, έξω από το Χιούστον, προειδοποίησαν πριν από λίγο μέσω Twitter ότι ένα αντιπλημμυρικό φράγμα στις Λίμνες Κολούμπια δεν άντεξε στα νερά των πλημμυρών που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ και κάλεσαν όσους κατοίκους δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει την περιοχή να το κάνουν αμέσως.

Στο μεταξύ, δύο ταμιευτήρες υδάτων που συνέβαλαν να περιοριστούν οι συνέπειες των σφοδρών βροχοπτώσεων της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ έχουν αρχίσει να υπερχειλίζουν, γεγονός που ώθησε τις αρχές να αφήσουν περισσότερο νερό να ρεύσει στο σύστημα αποχέτευσης της πόλης —το οποίο ήδη αντιμετωπίζει τεράστια πίεση— για να αμβλυνθεί η κατάσταση σε δύο φράγματα, δήλωσαν αξιωματούχοι της Κομητείας Χάρις.

Οι αξιωματούχοι της Κομητείας παρακολουθούν την κατάσταση σε έξι συνοικίες γύρω από τους ταμιευτήρες και προέτρεψαν τους κατοίκους των περιοχών αυτών να απομακρυνθούν πριν ανέβει το επίπεδο του νερού.

Το γεγονός ότι αφέθηκαν νερά από τους ταμιευτήρες στο αποχετευτικό σύστημα αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα των πλημμυρών στις περιοχές γύρω από τον Μπάφαλο Μπαγιού, έναν ποταμό ο οποίος περνάει από το κέντρο του Χιούστον, σύμφωνα με τον Τζεφ Λίντερ, έναν αξιωματούχο της Κομητείας Χάρις που εργάζεται για αντιμετώπιση των πλημμυρών. Στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης δεν έχουν αναφερθεί πλημμύρες μέχρι τώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter