Συναγερμός στον Έβρο – Πλημμύρισε νηπιαγωγείο, εγκλωβίστηκαν μαθητές δημοτικού (Photos – Video)

Συναγερμός στον Έβρο – Πλημμύρισε νηπιαγωγείο, εγκλωβίστηκαν μαθητές δημοτικού (Photos – Video)

Συναγερμός σήμανε στις αρχές του Έβρου όταν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή πλημμύρισαν ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δεκάδες μαθητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

Όλα τα νήπια και οι δύο νηπιαγωγοί είναι καλά στην υγεία τους

Οι μαθητές χρειάστηκε να διακόψουν το μάθημά τους περιμένοντας βοήθεια για να απεγκλωβιστούν. Μετά από επέμβαση των αρχών τελικά ολοκληρώθηκε η μεταφορά 21 μαθητών και 2 νηπιαγωγών από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης Έβρου.


Την ίδια ώρα παραμένουν «εγκλωβισμένοι» για προληπτικούς λόγους στο δεύτερο όροφο του σχολείου οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Απαλού.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν έξι πυροσβέστες, με τρία οχήματα, καθώς και η εθελοντική ομάδα Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Σημειώνεται ότι ο Έβρος και ιδιαίτερα η περιοχή του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης «η κατάσταση είναι δύσκολη μέσα στην πόλη, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, πιθανόν και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα κάποια χωριά λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ, ενώ στην περιοχή αναμένεται η έλευση και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών».

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter