Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: Θετική στον ιό η προϊσταμένη στο τμήμα κορονοϊού

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: Θετική στον ιό η προϊσταμένη στο τμήμα κορονοϊού

Συναγερμός σήμανε στον Ευαγγελισμό αφού σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ μια νοσοκόμα βρέθηκε θετική στο ιό.

Πρόκειται για νοσηλεύτρια προϊσταμένη σε τμήμα κορονοϊού η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι εντελώς ασυμπτωματική. Αυτή την ώρα ιχνιλατούνται οι επαφές της. Όλο το προσωπικό της κλινικής τέθηκε σε επταήμερη καραντίνα, γίνονται συνεχόμενα τεστ, ενώ σε τεστ θα υποβληθούν και κατά την επιστροφή τους στην εργασία, μετά τη λήξη της καραντίνας.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μεγάλη αναστάτωση στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι xθες έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν θετικοί τρεις ασυμπτωματικοί ασθενείς σε ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ, η πρώτη περίπτωση αφορά ασυμπτωματικό ασθενή με κορονοϊό που καταγράφηκε στο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για γυναίκα, 70 ετών, που νοσηλευόταν στην Προπαιδευτική Κλινική επί δέκα ημέρες, χωρίς κανένα σύμπτωμα κορονοϊού. Σε έλεγχο που της έγινε προτού μπει στο χειρουργείο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Στην ίδια κλινική, υπήρξε και δεύτερη περίπτωση ασυμπτωματικού ασθενή με κορονοϊό. Ο ασθενής, 81 ετών, προ ημερών απομακρύνθηκε από την κλινική που νοσηλεύονται ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό καθώς το τεστ βγήκε αρνητικό. Στην Προπαιδευτική κλινική υπεβλήθη σε δεύτερο τεστ, το οποίο ήταν θετικό.

Σχετικά με το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι πρόκειται για περίπτωση ασυμπτωματικού ασθενή ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έγινε διασωλήνωση και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), δίχως να έχει συμπτώματα κορονοϊού -και γι’ αυτόν τον λόγο δεν αντιμετωπίστηκε ως τέτοιο.Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι του πήραν δείγμα και την επόμενη μέρα το αποτέλεσμα έδειξε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Άμεσα, 15 εργαζόμενοι του νοσοκομείου τέθηκαν σε καραντίνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter