«Συναγερμός» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον νέο κορονοϊό

«Συναγερμός» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον νέο κορονοϊό

Έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την εξάπλωση του νέου κορονοΐού θα συγκληθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού για τον ιό ο οποίος έχει πλήξει τέσσερις ασιατικές χώρες, με κύριο πεδίο δράσης την Κίνα. Στη συνεδρίαση αναμένεται να καθοριστεί το εάν είναι αναγκαία η κήρυξη «επείγουσας κατάστασης διεθνούς εμβέλειας» για τη δημόσια υγεία. Μία κίνηση που προτιμάται στην περίπτωση σοβαρών επιδημιών.

«Σαρώνει» την Κίνα ο νέος κορονοΐός

Ο νέος κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο και της Σανγκάη, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, ενώ ένα τέταρτο κρούσμα έχει αναφερθεί πέραν των συνόρων της Κίνας.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι ο ιός, της οικογένειας του SARS, ο οποίος προκαλεί ενός είδους πνευμονία, μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, σύμφωνα με το  κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ένα σύνολο 217 νέων κρουσμάτων του ιού στην Κίνα μέχρι τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, οι 198 εκ των οποίων στη Ουχάν.

Πέντε νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Πεκίνο και άλλα 14 στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Σε μια άλλη ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται ένα νέο κρούσμα στη Σανγκάη.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε, επίσης, σήμερα το πρώτο κρούσμα, ενώ την περασμένη εβδομάδα δύο κρούσματα αναφέρθηκαν στην Ταϊλάνδη και ένα στην Ιαπωνία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter