Συναγερμός στους εκπαιδευτικούς: Η Κεραμέως φέρνει νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία

Προβληματισμό προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η αιφνιδιαστική, όπως τη χαρακτηρίζουν φορείς των εργαζομένων στα ιδιωτικά σχολεία, κίνηση της υπουργού Παιδείας να τους καλέσει εκτάκτως σε ενημέρωση για σχέδιο νόμου αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ), έχει συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για το μεσημέρι του Σαββάτου (4/7/2020). 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες επισημαίνει η Ομοσπονδία. Σημειώνει ότι ήταν αιφνιδιαστική η πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προς την ΟΙΕΛΕ «σε διάλογο για fast track (θα είναι έτοιμο μέχρι την Τρίτη…) σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση». Και προσθέτει: «Βεβαίως το κρίσιμο ζήτημα που τίθεται είναι, εάν η πρόσκληση αφορά γνήσιο διάλογο, ή αν είναι πρόσχημα πριν τη σφαγή των αμνών…».

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας είναι για την Δευτέρα (6.7.2020) και περιλαμβάνει επίσης τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) αλλά και Συλλόγους Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.