Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Κουβέιτ είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Κουβέιτ είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία του Κουβέιτ είχε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του αντιστράτηγο Mohammed Khaled Al-Khedher, οι οποίες περιεστράφησαν γύρω από την «απαίτηση δημιουργίας συναντίληψης μεταξύ των κρατικών δρώντων της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας».

Επίσης, εξετάσθηκαν ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω προοπτική στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, στα πεδία της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγινε επίσης δεκτός από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας, Sheikh Mohammad Khaled Al Hamad Al Sabah, συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Τέλος, επισκέφθηκε τον λιμένα Shuwaikh, όπου παρακολούθησε δραστηριότητες της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης «Eagle Resolve 2017» στην οποία συμμετέχουν χώρες-μέλη του συμβουλίου συνεργασίας του Κόλπου, καθώς και οι ΗΠΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter