Συνάντηση Αντωνοπούλου με θεσμούς για την ανεργία

Συνάντηση Αντωνοπούλου με θεσμούς για την ανεργία

Συνάντηση στο υπουργείο εργασίας είχε η Ράνια Αντωνοπούλου με εκπροσώπους των θεσμών με θέμα την ανεργία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το υπουργείο έθεσε την πρότασή του, μια πρόταση μαμούθ κόστους 3 δισ. ευρώ, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας. Το πρόγραμμα προβλέπει να προκύψουν μέσα στην επόμενη τριετία μέχρι και 450.000 θέσεις εργασίας (δηλαδή περίπου 100.000 – 150.000 τον χρόνο) .

Από αυτές τις θέσεις οι μισές (ως 75.000) το υπουργείο ανέφερε πως θα προκύπτουν μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οι άλλες μισές από ειδικά στοχευμένα προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα είτε για νέους 22-28 ετών, είτε για μεγαλύτερους σε ηλικία που όμως είναι άνεργοι (από 55 ετών και πάνω).

Το υπουργείο εργασίας μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει το κομμάτι που ισχύει για την πιστοποίηση και την κατάρτιση, ώστε σε μεγάλο ποσοστό οι θέσεις να έχουν μόνιμο χαρακτήρα, ενώ από την πλευρά τους οι θεσμοί έδειξαν ότι κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος και συμφωνούν στο ότι θα πρέπει να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο εργασίας, περίπου 175 χιλιάδες πολίτες βρίσκονται χωρίς δουλειά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 5 ετών.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ενώ αναμένεται να προσέλθει στο υπουργείο και ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης για νέο κύκλο συνομιλιών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter