Συνάντηση Ηλιόπουλου – Καμίνη: Στο μικροσκόπιο η καθαριότητα, η ασφάλεια των εργαζομένων και ο δημόσιος χώρος (Photos)

Συνάντηση Ηλιόπουλου – Καμίνη: Στο μικροσκόπιο η καθαριότητα, η ασφάλεια των εργαζομένων και ο δημόσιος χώρος (Photos)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για τη διαχείριση των απορριμάτων και ζήτησε να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του δήμου, τη λειτουργία της σχετικής υπηρεσίας και το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την “Ανοιχτή Πόλη” εξέφρασε στον κ. Καμίνη την ανησυχία του για το γεγονός πως η ανακύκλωση είναι ανύπαρκτη και η δημοτική υπηρεσία δεν παρέχει τους απαιτούμενους όρους ασφάλειας και υγιεινής στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Στη συζήτηση για το δημόσιο χώρο τέθηκε το ερώτημα της συμμετοχής του Δήμου στην “Ανάπλαση”, μία από τις πιο επωφελείς συνεργασίες για το καλό της πόλης, την οποία αρνούνται, ο κ. Καμίνης, ο κ. Μπακογιάννης και ο κ. Γερουλάνος.

Επίσης συζητήθηκε η αξιοποίηση του κτιριακού πλούτου του δήμου, κάτι που για τον Νάσο Ηλιόπουλο κομβικό σημείο κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νομίζω ότι ήταν μία πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση. Ενημερωθήκαμε επίσημα από τον δήμαρχο για μια σειρά από ουσιαστικά ζητήματα. Συζητήσαμε το θέμα της ουσιοεξάρτησης που μετά και τις τελευταίες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας νομίζω ότι θα είναι μία από τις κρίσιμες αλλαγές. Συζητήσαμε ζητήματα και για την σχέση του δήμου με ευρύτερους σχεδιασμούς, όπως η συμμετοχή του Δήμου στην “Ανάπλαση” της Αθήνας, που για εμάς είναι σημαντική όπως και άλλα θέματα που αυτήν την στιγμή σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ο δημόσιος χώρος. Συζητήσαμε επίσης, τις ελλείψεις που έχουν πολλές φορές οι υπηρεσίες του δήμου, όπως η καταστροφική πολιτική που ακολουθήθηκε στο ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να έχει μείνει αυτή την στιγμή ο δήμος Αθηναίων με λιγότερες δυνάμεις από αυτές που πραγματικά θα έπρεπε να έχει. Πιστεύω ότι παρά τις όποιες διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις, που πάντα είναι θεμιτές, μέσα από το θεσμικό διάλογο και την αντιπαράθεση απόψεων, μπορούμε να βλέπουμε, πώς προχωράμε για τα κοινά μέτωπα που χρειάζεται αντικειμενικά η πόλη μας». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter