Συνάντηση Καρόλου με Αρχιεπίσκοπο – Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης (Photos)

Συνάντηση Καρόλου με Αρχιεπίσκοπο – Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης  (Photos)

Ο πρίγκιπας Κάρολος έφθασε στην Aρχιεπισκοπή Αθηνών στις 10 ακριβώς, όπως ήταν το προγραμματισμένο.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού καλωσόρισε τον πρίγκιπα Κάρολο, μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και τους δεσμούς της χώρας μας με τη Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια έδωσε στον πρίγκιπα ρόλο το δώρο του, μια εικόνα της Παναγίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για τη θερμή υποδοχή ενώ αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος αλλά και σε μονές στη Ρουμανία. Ο πρίγκιπας Κάρολος εξήρε το έργο της «Αποστολής» εκφράζοντας την συγκίνηση του για το έργο και τη βοήθεια προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη «ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα μεταφέρει το μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι» προσθέτοντας πως πιστεύει πως θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα.

«Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για τη θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε. Φοβάμαι ότι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές», πρόσθεσε ο πρίγκιπας Κάρολος. 
















Μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης περπάτησαν ως τον Ναό της Παναγίας Καπνικαρέας στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότερα ΕΔΩ – Φωτογραφίες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου όπου ο πρίγκιπας της Ουαλίας κατέθεσε στεφάνι, παρουσία πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων. Δείτε το πανό και τι έγραφε – Περισσότερα ΕΔΩ














Η επίσκεψη στην Τριήρη «Ολυμπιάς» και στο Θωρηκτό «Αβέρωφ»







Το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo, το oποίο συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη και την ακταιωρό της βρετανικής συνοριακής δύναμης HMC Valiant που συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, επισκέφθηκε πριν από λίγο ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέφθασε λίγο μετά πριν τις 12:30 στο λιμάνι του Πειραιά συνοδευόμενος από τη Βρετανίδα πρέσβη στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Τον πρίγκιπα Κάρολο υποδέχθηκαν στο πολεμικό πλοίο HMS Echo Βρετανοί αξιωματούχοι οι οποίοι των ενημέρωσαν και τον ξενάγησαν ενώ ο ίδιος επιθεωρώντας το πλοίο συνομίλησε με το πλήρωμα.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκε στην ακταιωρό HMC Valiant απ’ όπου και απέπλευσε με προορισμό το Φάληρο όπου θα επισκεφθεί το θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη «Ολυμπιάς».

Κατά την επίσκεψη του Καρόλου στο λιμάνι του Πειραιά τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Το πρόγραμμα Καρόλου και Καμίλα της δεύτερης ημέρας της τριήμερης επίσκεψης:

Εν συνεχεία είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στο Λιμάνι του Πειραιά, όπου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε :

HMS “Echo” (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη) και HMC “Valiant” (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού), στην Τριήρη «Ολυμπιάς», όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος και στο Θωρηκτό «Αβέρωφ», όπου θα γίνει ξενάγηση και θα υπάρξει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στις 15:00 θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο).

Στις 15:45 ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται η παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Η επίσκεψη του ζεύγους Καρόλου_Καμίλα στην Ελλάδα αναρτήθηκε και στον επίσημο λογαριασμό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Twitter: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter