Συνάντηση Κοντονή με μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων

Συνάντηση Κοντονή με μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων

Με μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Τους έδωσε διαβεβαιώσεις για αυστηροποίηση ποινών στους οδηγούς, οι οποίοι υπό την επήρεια μέθης, προκαλούν θανατηφόρα δυστυχήματα.

Ο Υπουργός παρουσίασε στις τραγικές μητέρες τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος, και δη ως προς την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μακρό χρονικό διάστημα.

Περαιτέρω, σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης ΚΟΚ από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού οχήματος.

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε, πάντως, στις μητέρες των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

Από την πλευρά τους οι μητέρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και τη συνάντηση που είχαν μαζί του και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας στα ζητήματα αυτά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter