Συνάντηση Κοντονή με τον υπάλληλο του Ψυχιατρείου κρατουμένων που δέχτηκε εμπρηστική επίθεση

Συνάντηση Κοντονή με τον υπάλληλο του Ψυχιατρείου κρατουμένων που δέχτηκε εμπρηστική επίθεση

Με τον σωφρονιστικό υπάλληλο του Ψυχιατρείου Κρατουμένων, που δέχτηκε εμπρηστική επίθεση , συναντήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής .

Ο υπουργός καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στον υπάλληλο. Επισήμανε την ετοιμότητα του Υπουργείου για ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση θωράκισης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και έμπρακτης συνδρομής σ’ αυτούς και παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημα και την πίστη στη νομιμότητα που διακρίνει τους υπαλλήλους των φυλακών.

Εξάλλου για τη ζημία που υπέστη ο υπάλληλος θα εξαντληθούν οι δυνατότητες για την πλήρη αποζημίωσή του ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή για την παροχή κάθε υπηρεσιακής διευκόλυνσης σ’ αυτόν.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι “Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της είναι κοντά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αναγνωρίζοντας τη δουλειά τους και προσφέροντάς τους εγγυήσεις και προστασία. Ο αγώνας για φυλακές με ασφάλεια, ανθρωπισμό και διαφάνεια αποτελεί ακλόνητη κυβερνητική επιλογή, η οποία δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού”.

Στη συνάντηση του υπουργού με τον παθόντα σωφρονιστικό υπάλληλο παρόντες ήταν ο Γεν. Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτ. Φυτράκης και η Διευθύντρια του Ψυχιατρείου Κρατουμένων, Χ.Κουτσομιχάλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter