Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ: Υπήρξε πρόοδος αλλά όχι το μεγάλο βήμα

Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ: Υπήρξε πρόοδος αλλά όχι το μεγάλο βήμα

Λίγο μετά τη μία ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στη Βίλα Οχρίδα, γνωστή ως βίλα του Τίτο, δίπλα στην ομώνυμη λίμνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σημερινές συνομιλίες δεν έγινε το μεγάλο βήμα –που περίμεναν πολλοί ωστόσο όπως έλεγε χθες στο documentonews.gr αξιωματούχος του Ελληνικού ΥΠΕΞ από τη συνάντηση της Αχρίδας «αναμένουμε μια κίνηση καλής θέλησης από την ηγεσία της γειτονικής χώρας».

Το αν έγινε αυτό το βήμα μένει να το δούμε ωστόσο ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην κοινή συνέντευξη ανέφερε ότι «Τα δύσκολα τα βρήκαμε και οι δύο μπροστά μας και προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που δημιουργήθηκαν άλλες εποχές και από άλλους, αλλά αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας». Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε (χαρακτηρίζοντάς το «πολύ σοβαρό») στο ζήτημα του αλυτρωτισμού κάνοντας λόγο για «σοβαρή πρόοδο».

Τέλος έχει τη σημασία του και αυτό είναι και ένα στοιχείο του ρεπορτάζ τις επόμενες ώρες και ημέρες το γεγονός ότι δεν ορίστηκε κάποια νέα συνάντηση με αποκλειστικό θέμα το ονοματολογικό αλλά οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού της για τις 3 και 4 Μαΐου στη Διαβαλκανική – Διασυνοριακή τετραμερή διάσκεψη Ελλάδος, Βουλγαρίας, Αλβανίας και πΓΔΜ και για τις 11 και 12 του ίδιου μήνα στην Αττική στο Σούνιο στη σύνοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με τις χώρες του Βισεγκράντ και τις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης της Ε.Ε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter