Συνάντηση Μητσοτάκη - Cohen

Με τον αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Jonathan Cohen, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των διμερών ελληνο - αμερικανικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση τις επενδύσεις. Εξετάσθηκαν ακόμη οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, υπό το πρίσμα της γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδας και του ρόλου της ως πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή εντεινόμενης αστάθειας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Cohen για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.