Καζάνι που βράζει το κόμμα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη με φόντο τις σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΝΔ

Τις σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ για τις προθέσεις Μητσοτάκη να επιβάλλει νέα πρόσωπα στην ΝΔ με την παράλληλη αποστρατεία παλαιοτέρων και την έντονη κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί για τη Β΄ περιφέρεια Αθηνών, ήρθε να επισφραγίσει η συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τον πρώην πρόεδρο Β. Μεϊμαράκη. 

Η οποία , σημειωτέον , πραγματοποιήθηκε μια μόλις μέρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης της ΝΔ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή το Noor 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ είναι καζάνι που βράζει μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα, με τις οποίες ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει τα δικά του πρόσωπα στους συνδυασμούς της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, καθώς δήλωσε πως όταν ανοίγει τις πόρτες του κόμματος «κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει».

Λέγεται ότι την ενόχληση πολλών στελεχών της κεντροδεξιάς παράταξης έχουν προκαλέσει και οι πληροφορίες περί πιθανής υποψηφιότητας του κ. Τατσόπουλου στη Β΄ Αθηνών , αλλά και πολλών άλλων στελεχών που είτε προέρχονται από άλλους χώρους, είτε δε συναντούν ευρεία αποδοχή από το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Επιπλέον δε η πρόσφατη καθαίρεση του Δ. Χατζηελένη από το Προεδρείο της Β1 ΝΟΔΕ Αττικής (Β΄Αθήνας) έδωσε εκ νέου τροφή για ανακατατάξεις που επίκεινται.

Στον πρώην Πρόεδρο του κόμματος , ο οποίος επίσης εκλέγεται στη Β΄Αθηνών λέγεται εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι έχει προταθεί η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη τηρείται σιγή ιχθύος για το περιεχόμενο της συνάντησης των δυο , αν και στελέχη του κόμματος προσκείμενα στον πρώην Πρόεδρο επισημαίνουν πως ακόμη και αν η συνάντηση είχε επίκεντρο τα εσωκομματικά , η παρέμβαση Μεϊμαράκη δεν μπορεί παρά να ήταν κατευναστική.

Από την Πειραιώς η συνάντηση τριών τετάρτων , που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, εντάσσεται στο πλαίσιο των …τακτικών επαφών των δύο ανδρών, οι οποίες όμως μόνο τακτικές δεν είναι. Η προηγούμενη και πρώτη μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην Προεδρία της ΝΔ συνάντηση ανάμεσα στους δύο έγινε προ μηνών για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι περιβόητες δηλώσεις Μεϊμαράκη για τζάμπα μάγκες…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.