Συνάντηση Νίμιτς – Κουμουτσάκου: Επιμένει στην γραμμή της η ΝΔ

Συνάντηση Νίμιτς – Κουμουτσάκου: Επιμένει στην γραμμή της η ΝΔ

Την στροφή της ΝΔ στο ονοματολογικό των Σκοπίων και την προσχώρησή της στην απαίτηση της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος να μην αποδεχθεί συμφωνία με σύνθετη ονομασία, επαναβεβαίωσε η δήλωση του Τομεάρχη Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκου μετά την συνάντησή του με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μ. Νίμιτς. 

Στην τοποθέτησή του, που αξιοσημείωτο είναι ότι δημοσιοποιήθηκε αφού μεσολάβησε αρκετή ώρα από το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε ως προϋπόθεση την «αποδεκτή από όλους τους Έλληνες ονομασία», ενώ μέχρι και το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης η ΝΔ υποστήριζε ως ελάχιστη εθνική γραμμή τη σύνθετη ονομασία, erga omnes.

H NΔ επέμεινε και χθες στη γραμμή ότι επιδιώκεται αποσπασματική λύση στο Σκοπιανό, με τον κ. Κουμουτσάκο , να αφήνει αιχμές κατά των διαπραγματεύσεων: «Η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Νίμιτς, δυστυχώς, δεν αμβλύνει τις ανησυχίες μας», δήλωσε , ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ διαβλέπει πως τα Σκόπια δεν θα ανταποκριθούν στην απαίτηση να αλλάξει το Σύνταγμά τους. «Είναι προφανές ότι μόνη εγγύηση είναι η αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος» κατέληξε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter