Συνάντηση Πούτιν – Άσαντ στη Συρία στο δρόμο του προς Αίγυπτο και Τουρκία

Συνάντηση Πούτιν – Άσαντ στη Συρία στο δρόμο του προς Αίγυπτο και Τουρκία

Επίσκεψη – έκπληξη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στη ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία, στην επαρχία της Λαττάκειας, όπου είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, διέταξε την απόσυρση μεγάλου μέρους των ρωσικών δυνάμεων στην αραβική χώρα, μετά την ουσιαστική νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, την οποία πέτυχαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις και οι κουρδοκρατούμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στον βορρά της Συρίας.

«Μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με τον συριακό στρατό, κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό τους διεθνείς τρομοκράτες. Κατά συνέπεια έλαβα την απόφαση να επιστρέψει στη Ρωσία το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού στρατιωτικού αποσπάσματος που βρίσκεται στη Συρία», δήλωσε ο κ. Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Μετά τη Συρία, ο κ. Πούτιν αναμένεται στην Αίγυπτο και στην Τουρκία για συνομιλίες με τους ομολόγους του, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter