Συνάντηση Τσίπρα-Κυπριανού

Συνάντηση Τσίπρα-Κυπριανού

Με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ θα συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, ‘Αντρος Κυπριανού θα συζητήσει την κατάσταση στο Κυπριακό, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων , με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι οι κύριοι Κυπριανού και Τσίπρας θα συναντηθούν την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18.30. Ο κ. Κυπριανού θα αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά την συνεδρίαση στην Λευκωσία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ τονίζει την ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδιώξει την διατήρηση του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων, που διαρκούν σχεδόν δέκα χρόνια τώρα.

Επίσης, σημειώνει ότι «είναι αποφασιστικής σημασίας τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν την ίδια εκδοχή με τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τους λόγους κατάρρευσης της διαδικασίας στην Ελβετία».

Το αντίθετο, όπως ήδη διαφαίνεται να συμβαίνει, τονίζει ο κ. Λουκαΐδης, «θα έχει αρνητικότατες παρενέργειες, πέραν των όσων διαλαμβάνει η συνέχιση της κατοχής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ διερωτάται «πώς είναι δυνατόν, με βάση την εκδοχή του προέδρου Αναστασιάδη, η Τουρκία να βρισκόταν σε ευθεία και απόλυτη σύγκρουση με το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά ο τελευταίος, την επόμενη μέρα να χαιρέτησε την ισχυρή δέσμευση της Τουρκίας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter