Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στο Πεκίνο

Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στο Πεκίνο

Την ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού κ.α. ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ρώσο Πούτιν, στη συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο.

Στη συνάντηση -που διήρκησε 70 λεπτά, αντί για 30 λεπτά που είχε προγραμματιστεί- συζητήθηκε η σημαντική αύξηση τουριστικών αφίξεων από Ρωσία, καθώς και επόμενα στάδια συνεργασίας (διοργάνωση 11ης συνάντησης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, έναρξη τουριστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2017, επιχειρηματική αποστολή στη Μόσχα τον Ιούνιο, ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας). Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος επικεντρώθηκαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην προοπτική ρωσικών επενδύσεων, σε μια σειρά από τομείς (ενέργεια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια) και συζήτησαν εκτενώς για τις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα: Συριακό, εξελίξεις στη Λιβύη, Κυπριακό και ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Βλ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων. Αναφέρθηκε δε, στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter