Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός την Τετάρτη

Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός την Τετάρτη

Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, θα συναντηθούν στο Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και Σκοπιανός ομόλογός του Ζ. Ζάεφ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος δεν έχει υπάρξει κάποια νέα εξέλιξη στη διαπραγμάτευση, πλην μόνο των δηλώσεων που, κατά τη γνώμη της Κυβέρνησης, δείχνουν μια ειλικρινή διάθεση για επίλυση του θέματος.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε πως όταν υπάρξουν νέα δεδομένα η κυβέρνηση θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα.

Ερωτηθείς για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που έχει ευαισθησία στο θέμα, ενώ αναφερόμενος σε δηλώσεις του στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου είπε ότι αν θέλει να στήσει μια πολιτική σταδιοδρομία πάνω στο ζήτημα του ονόματος, θα κριθεί από τον Ελληνικό λαό. Άλλωστε, συνέχισε, το ίδιο έκανε στο παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Επίθεση σε ΝΔ και Μητσοτάκη

Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε ένα τεράστιο πολιτικό αδιέξοδο. “Η ακροδεξιά πτέρυγα εντός της Νέας Δημοκρατίας”, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, “δεν επιτρέπει στον κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσει τη γραμμή Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Δεν είναι στάση σοβαρού και υπεύθυνου πολιτικού αυτή. ο κ. Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος πολιτικός”, κατέληξε ο κύριος Τζανακόπουλος.

Για αυτό καθ’ εαυτό το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό έναντι όλων. Όπως είπε, αυτή είναι η μοναδική υπεύθυνη στάση, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να κατανοήσουν ότι η μη λύση τραυματίζει τη χώρα. “Να σταματήσει η Νέα Δημοκρατία να κρύβεται πίσω από τα συλλαλητήρια”, τόνισε.

Επίσης, ο κύριος Τζανακόπουλος ρώτησε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της αν θα αποδεχθεί μία λύση σύνθετης ονομασίας, αν θα λειτουργήσει με υπευθυνότητα. Όπως είπε, η πατριδοκαπηλεία κάνει μόνο ζημιά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter