Συνάντηση έκπληξη Πούτιν και Όρμπαν στο Πεκίνο – Τι συζήτησαν

Συνάντηση έκπληξη Πούτιν και Όρμπαν στο Πεκίνο – Τι συζήτησαν

Διμερή συνάντηση- έκπληξη, που σίγουρα θα προκαλέσει ορυμαγδό δηλώσεων και σφοδρές αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες και τις ΗΠΑ, είχαν στο Πεκίνο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος», ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με το μαύρο πρόβατο της ευρωπαϊκής οικογένειας, τον ακροδεξιό ηγέτη της Ουγγαρίας γνωστό και ως «βικτάτορα», Βίκτορ Όρμπαν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δυο πλευρές συζήτησαν την μεταξύ τους συνεργασίας ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στις σχέσεις Δύσης- Ρωσίας, που δεν είναι άλλο απότ ο ενεργειακό. Πιο συγκεκριμένα οι Πούτιν και Όρμπαν συζήτησαν για την συνεργασία τους στην προμήθεια και την μεταφορά φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου από την Ρωσία, αλλά και για μια πιθανή συνεργασία στον τομέα της… πυρηνικής ενέργειας. Στην προσπάθεια της να καταδείξει πόσο σημαντικό διεθνή ρόλο μπορεί να διαδραματίσει ο Όρμπαν και ότι ο διάλογος με την Μόσχα είναι επωφελής, η ουγγρική πλευρά ανακοίνωσε ότι ο Βίκτορ Όρμπαν κατά την διάρκεια της συνάντησης τόνισε πόσο σημαντική είναι η ειρήνη για την Ουγγαρία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς όπως σημείωσε με την ειρήνη μπαίνει τέλος στις… ροές προσφύγων και στις κυρώσεις.

Επιπλέον ο Βίκτορ Όρμπαν, που έσφιξε θερμά το χέρι του Ρώσου προέδρου, υποστήριξε πως νωρίτερα είχε υπογράψει δέκα οικονομικές συμφωνίες. Σημειώνεται ότι από την πλευρά της Ρωσίας, στο Πεκίνο μαζί με τον Πούτιν έφτασε και ο ισχυρός άνδρας της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ.

Με την συνάντηση αυτή ο Όρμπαν γίνεται ο πρώτος δυτικός ηγέτης που συναντά τον Βλάντιμιρ Πούτιν μετά από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την υπόθεση της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης παιδιών από την Ουκρανία στην ρωσική επικράτεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter