Συνάντηση Μητσοτάκη με Μπακογιάννη και Ιμάμογλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μπακογιάννη και Ιμάμογλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Δεκτοί από κοινού έγιναν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο δήμαρχοι, Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και Κωνσταντινουπόλεως, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο Πολιτισμός και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Ιμάμογλου βρίσκεται στην Αθήνα με πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη. Οι δύο δήμαρχοι έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο Ιμάμογλου βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να τον υπονομεύσει. Όταν ο Ερντογάν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και είχε προβλήματα με το κεμαλικό καθεστώς, είχε αναπτύξει σχέσεις με τον τότε δήμαρχο Αθήνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ. Ιμάμογλου θεωρείται ο πρώτος Τούρκος πολιτικός εδώ και πολλά χρόνια που επισκίασε τον Ερντογάν κερδίζοντας την ψήφο των πολιτών στον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης βλέπουν στο πρόσωπο του Ιμάμογλου έναν ανταγωνιστή που μπορεί να αντιμετωπίσει με προοπτικές νίκης τον Ταγίπ Ερντογάν. Στην Τουρκία θεωρούν βέβαιο ότι οι φιλοδοξίες του κ. Ιμάμογλου δεν σταματούν στον δήμο της Κωνσταντινούπολης και ότι η θέση αυτή αποτελεί εφαλτήριο.

Σε όλα τα επίπεδα στέκεται στον αντίποδα του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν. Η σύζυγός του δεν φοράει μαντίλα, ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας και ποζάρει στο πλευρό του, με τον ίδιο να δηλώνει τον απεριόριστο θαυμασμό του στο πρόσωπο της.

Ακόμη και στα ελληνοτουρκικά δείχνει να κινείται σε διαφορετική γραμμή από τον Ερντογάν, καθώς έχει δηλώσει ότι θα παίξει τον ρόλο του γεφυροποιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter