Συνάντηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ένα… βιβλίο δρόμος

Συνάντηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ένα… βιβλίο δρόμος
Πηγή φωτό από το εξώφυλλο του βιβλίου

Την ημέρα που συμπληρώνονται τρία χρόνια από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 επέλεξαν επτά επιστήμονες της πολιτικής κοινωνιολογίας, των οικονομικών επιστημών, της κοινωνικής Πολιτικής, των διεθνών σχέσεων, για να παρουσιάσουν το βιβλίο τους με τίτλο “Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα”. Οι Βασίλης Ασημακόπουλος, Κώστας Δημουλάς, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Αριστομένης Συγγελάκης, Θέμης Τζήμας, Βασίλης Φούσκας, και Χρύσανθος Τάσσης, που είχε και την επιμέλεια, έθεσαν στο μικροσκόπιό τους την ελληνική σοσιαλδημοκρατία (με ανάδειξη και του ΠΑΣΟΚικού ιστορικού παραδείγματος), τις αντανακλάσεις της στους κομματικούς σχηματισμούς ως σήμερα και την προοπτική που ανοίγεται. Αν και η σχέση εκδοτικής παρουσίασης και πολιτικών συμβολισμών της δεν είναι πάντα ευθεία, μοιάζει να εκπέμπονται με σημερινούς όρους οι αναζητήσεις έκφρασης της λεγόμενης πατριωτικής (και αντιμνημονιακής) σοσιαλδημοκρατίας που δεν… βολεύεται στο κέντρο της πολιτικής γεωγραφίας αλλά θέλει να ανατροφοδοτήσει αριστερόστροφα τα επίδικα των ημερών, προβάλλοντας αντιαμερικανική κατεύθυνση (και σε διεθνές επίπεδο) έως το αντινεοφιλελεύθερο πλαίσιο στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα.

Πάντως, το πιο εμβληματικό στην πολιτική σημειολογία είναι ότι εκ των πραγμάτων η βιβλιοπαρουσίαση αυτή, αν και με έντονο τον επιστημονικό χαρακτήρα του συγγράμματος, αποτελεί και μια από τις περιπτώσεις δημόσιου διαλόγου που φέρνει κοντά την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη μέσω ομιλιών και παρεμβάσεων στελεχών τους! Μάλιστα είναι ηχηρή η παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Σπυρόπουλου, στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 (ώρα 19:00 στον Κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου – Πατησίων 44) ) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου, που οργανώνουν οι Εκδόσεις “Διόνικος” και το Δίκτυο για το Σοσιαλισμό και τη Δημοκρατία- το συντονισμό της συζήτησης θα έχει η Μαρία Μητσοπούλου, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Πανεπιστημιακοί, πολιτικοί αναλυτές αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα αποτυπώσουν , με βάση τις προσλαμβάνουσες που έχει ο καθένας τους και την διαφορετική οπτική στην ανάλυση, πτυχές του βιβλίου “Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Ελευθερίου, Επίκουρος Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δημήτρης Μανιάτης, Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Διονύσης Τεμπονέρας, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Επίσης, θα παρέμβουν με τοποθετήσεις τους και οι Κώστας Δημουλάς, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Νίνα Κασιμάτη, βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μέλος της Π.Γ. του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αριστομένης Συγγελάκης, Οδοντίατρος – Πολιτικός Επιστήμων, Διδάκτωρ Κοινωνικής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter