Συνάντηση Σεβαστίδη – Τσακλόγλου για το συνταξιοδοτικό των δικαστών

Συνάντηση Σεβαστίδη – Τσακλόγλου για το συνταξιοδοτικό των δικαστών
ÃåíéêÞ óõíÝëåõóç ôçò ¸íùóçò Äéêáóôþí êáé ÅéóáããåëÝùí ôï ÓÜââáôï 15 Äåêåìâñßïõ 2018. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τσακλόγλου συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης μαζί με τον ειδικό επιστήμονα, δικηγόρο κ. Δημήτριο Μπούρλο σχετικά με το συνταξιοδοτικό των δικαστών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπ΄ όψιν του υφυπουργού τέθηκε η πρόσφατη απόφαση 255/5-10-2021 του Μισθοδικείου η οποία έκρινε ότι “η επισήμανση..δεν έχει την έννοια ότι σύνταξη δικαστικού λειτουργού ίση με το 60% των αποδοχών των εν ενεργεία ευρίσκεται στην συνταγματικώς επιβαλλόμενη σχέση αναλογίας με τις ενεργεία αποδοχές…».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης μαζί με τον ειδικό επιστήμονα, δικηγόρο κ. Δημήτριο Μπούρλο επισκέφθηκαν σήμερα τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τσακλόγλου. Θέσαμε υπόψη την πρόσφατη απόφαση 255/5-10-2021 του Μισθοδικείου η οποία έκρινε ότι “η επισήμανση..δεν έχει την έννοια ότι σύνταξη δικαστικού λειτουργού ίση με το 60% των αποδοχών των εν ενεργεία ευρίσκεται στην συνταγματικώς επιβαλλόμενη σχέση αναλογίας με τις ενεργεία αποδοχές…”. . Τονίσαμε ότι η Κυβέρνηση έχει πλέον υποχρέωση συμμόρφωσης στην παραπάνω αμετάκλητη δικαστική απόφαση που ορίζει πως ακόμα και το ποσοστό 60% της παραπάνω αναλογίας δεν ανταποκρίνεται στις συνταγματικές επιταγές, πολύ περισσότερο που η υφιστάμενη αναλογία υπολείπεται ακόμα και του 50%. Βασικές αρχές του Κράτους δικαίου καθώς και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη επιβάλλουν την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να γίνει προσαρμογή των συντάξεων. Ο κ. Υφυπουργός επικαλέστηκε έλλειψη δημοσιονομικού χώρου, ότι δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της απόφασης και ότι αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα προβεί σε εκκαθάριση των απαιτήσεων επί της συγκεκριμένης υπόθεσης. Η Ένωσή μας θα καθορίσει την στάση της το επόμενο διάστημα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter