Συνάντηση Τσίπρα δικηγορικών συλλόγων για τη ρήτρα προσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος

Συνάντηση Τσίπρα δικηγορικών συλλόγων για τη ρήτρα προσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος

Κλιμακώνει τις ενέργειες του ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που δοκιμάζουν πολίτες και επιχειρήσεις.

Ειδικά μετά το πράσινο φως της Κομισιόν σε Πορτογαλία και Ισπανία να αποσυνδέσουν την τελική τιμή από το ακριβότερο καύσιμο που οδήγησε την τιμή της Mws στις δύο χώρες της Ιβηρικής στα 50 ευρώ την ώρα που στην Ελλάδα προσεγγίζει τα 240 ευρώ!

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση στις 11:00 με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δ. Βερβεσό στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60).

Ο λόγος της συνάντησης είναι ο συντονισμός της δράσης αφού οι δικηγορικοί σύλλογοι Ελλάδος έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τους γενικούς όρους συναλλαγών σε διάφορες κατηγορίες συμβολαίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ενώ ο κ. Βερβεσός έχει τοποθετηθεί σχετικώς λέγοντας ότι η εισαγωγή της ρήτρας έγινε μονομερώς χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των καταναλωτών και εξήγησε, μιλώντας στο Open, τους λόγους που οι δικηγόροι αποφάσισαν να παρέμβουν νομικά και να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα στην κατάθεση συντονισμένα προσφυγών αλλά και εξώδικων διαμαρτυριών.

Μάλιστα απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να τους εξουσιοδοτήσουν προκειμένου να εκπροσωπηθούν δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, στη δικαστική μάχη έναντι της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας όποιος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του Νομού Μεσσηνίας για την από κοινού αντιμετώπιση της «ληστρικής» ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Μετά και τις δηλώσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης του προέδρου της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ ότι καθημερινά εγκρίνονται χιλιάδες αιτήσεις πανελλαδικά για διακοπές ρεύματος είναι προφανές ότι η ακρίβεια στο ρεύμα καθίσταται το νούμερο ένα κοινωνικό πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αποφασισμένος να «ανεβάσει» όσο γίνεται τους τόνους τις επόμενες ημέρες.

Για την ηγεσία της Κουμουνδούρου είναι εγκληματική η αδιαφορία της Κυβέρνησης που επιμένει να μην παρεμβαίνει στην αγορά και στο περίφημο Target model του Κώστα Χατζηδάκη πριμοδοτώντας επί της ουσίας τις τέσσερις εταιρείες που λυμαίνονται το χώρο και αποκομίζουν τεράστια υπερκέρδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter