Συνάντηση Τσίπρα με ομογενείς από την Αλβανία για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

Συνάντηση Τσίπρα με ομογενείς από την Αλβανία για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

Με ομογενείς από την Αλβανία συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κουμουνδούρου.

Ανάμεσα στους ομογενείς που ήταν παρόντες βρισκόταν και ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, που εκλέχθηκε πρόσφατα δήμαρχος Χειμάρρας.

Στη διάρκεια της συνάντησης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Πέτρος Μπελέρης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι υπάρχει άλλη μία ευκαιρία ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας του, Φρέντι. «Το 2023 δεν μπορεί να το φανταστεί άνθρωπος ότι θα διωχθεί πολιτικά και θα παραμένει στη φυλακή για τόσο μεγάλο διάστημα» είπε ο Πέτρος Μπελέρης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη σημασία που έχει η απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη προσθέτοντας ότι η σύλληψή του, δύο μέρες πριν τις εκλογές και η συνεχιζόμενη κράτησή του χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ο σεβασμός του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας όπως κατοχυρώθηκαν στα Συμπεράσματα της Ε.Ε. στις 18/6/2019.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Πέμπτη το εφετείο του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων αποφάσισε να παραμένει προφυλακισμένος ο Φρέντι Μπελέρης ενώ ο συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος.
Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter