Συνάντηση Τσίπρα με τον νέο Αμερικάνο πρέσβη

Συνάντηση Τσίπρα με τον νέο Αμερικάνο πρέσβη

Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μένετε και τον Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν να ανεβάζει έτι περαιτέρω την πολεμική ρητορική του έναντι της Ελλάδος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντάται σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη βουλή με το νέο Αμερικάνο πρέσβη στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών η οποία είναι η πρώτη γίνεται κατόπιν αιτήματος του αμερικανού πρέσβη αν και θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κάποιος συνάντηση γνωριμίας μόνο εθιμοτυπική δεν είναι λόγω της χρονικής συγκυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξηγήσεις στον Αμερικάνο πρέσβη γιατί το κόμμα του καταψήφισε τη συμφωνία για τις βάσεις αλλά και γιατί θεωρεί ότι το θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με Φιλανδία και Σουηδία δεν μπορεί (και η Ελλάδα δεν πρέπει να το δεχτεί) να εξελιχθεί σε ένα παζάρι από την πλευρά της Τουρκίας με ριγμένο την Ελλάδα.

Επιπροσθέτως ο κ Τσίπρας θα εξηγήσει στον κύριο Τσούνη γιατί οι Αμερικάνοι δεν πρέπει να προχωρήσουν στην αναβάθμιση και πώληση πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία η οποία θα τα χρησιμοποιήσει για να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας προκαλώντας παράλληλα αστάθεια στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Τέλος, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η άκριτη και απόλυτη ταύτιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το ΝΑΤΟ με μοναδικό αντάλλαγμα ρητορικές αναφορές για στήριξη στην Ελλάδα στερεί από τη χώρα μας τη δυνατότητα, σε μία περίοδο έντονων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων να κερδίσει σημαντικά οφέλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter