Συνάντηση Βούλγαρου πρωθυπουργού με την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα για την πάταξη της διαφθοράς στην ΕΕ

Συνάντηση Βούλγαρου πρωθυπουργού με την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα για την πάταξη της διαφθοράς στην ΕΕ

Σε  επικοινωνία «πολύ εποικοδομητικό κλίμα» διεξήχθη σήμερα η συνομιλία του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Κίριλ Πέτκοφ και της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, σύμφωνα με τον πρώτο. Οι δυο τους ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου πως θα εργαστούν μαζί προκειμένου να διασφαλιστεί το γεγονός πως «η Βουλγαρία δεν είναι ο τόπος παραβιάσεων, διαφθοράς και κάθε είδους εγκλημάτων σε σχέση με τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κυρία Κοβέσι δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) και η βουλγαρική κυβέρνηση θα εργαστούν μαζί για την επίτευξη πραγματικών αποτελεσμάτων υπογραμμίζοντας πως κοινός τους στόχος είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και η δημιουργία ενός πλαισίου πολιτικο-οικονομικής διαφάνειας λέγοντας συγκεκριμένα: «Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και μιλάμε την ίδια γλώσσα».

Σύμφωνα με την ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει λάβει μυριάδες καταγγελίες σχετικά με υποθέσεις διαφθοράς στην χώρα, οι οποίες αφορούν σε παραβιάσεις σχετικές με κοινοτικούς πόρους, δημόσιες προμήθειες, απάτες με γεωργικές επιδοτήσεις στον κατασκευαστικό τομέα και κονδύλια ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Covid-19. Στη βάση αυτών μάλιστα έχουν ξεκινήσει περισσότερες από 120 έρευνες.

Ανακοίνωσε μάλιστα πως  Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναμένεται να δημοσιεύσει την ετήσια έκθεσή της στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, η οποία θα φέρει στο φως τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την διαφθορά για τη Βουλγαρία. Ενώ υπογράμμισε πως το βουλγαρικό υπουργικό συμβούλιο θα αποτελεί σημείο επαφής για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να μην υπάρχει μονοπώλιο στη Βουλγαρία όσον αφορά τους τύπους των αρχών που μπορούν να ειδοποιούν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και προσθέτοντας πως οι πολίτες, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι δημοσιογράφοι μπορούν επίσης να υποβάλουν σχετικές αναφορές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter