Συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια: Συμμετέχουμε τραγουδώντας ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια: Συμμετέχουμε τραγουδώντας ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Σήμερα (Τρίτη 29/3) στις 8 το βράδυ θα βρεθούμε όλοι στα Προπύλαια, εκεί όπου η Αλληλεγγύη για Ολους διοργανώνει τη συναυλία ειρήνης για να διαδηλώσουμε για όσα οφείλει να κινητοποιείται η Αριστερά διαχρονικά, για τις καταστατικές αρχές της. Θα διαδηλώσουμε για την ειρήνη και για το τέλος του πολέμου (όπου στη γη διεξάγεται πόλεμος. Οι νεοφιλελεύθεροι κήνσορες καμώνονται πως δεν γνωρίζουν ότι τούτη την ώρα μαίνονται πόλεμοι στη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη, την Αιθιοπία και την Ερυθραία… αλλά αυτοί μάλλον είναι τρίτης κατηγορίας πόλεμοι). Θα διαδηλώσουμε για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα. Θα διαδηλώσουμε για όσα θα έπρεπε ο πληθυσμός να βρίσκεται σε εγρήγορση.

«Ο καπιταλισμός αναπτύχθηκε σε σύστημα αποικιακής καταπίεσης και χρηματιστικής κατάπνιξης της τεράστιας  πλειοψηφίας από μια  χούφτα “προηγμένες” χώρες. Καi το μοίρασμα αυτής της “λείας” γίνεται  ανάμεσα σέ δυο τρεις ληστές με παγκόσμια δύναμη, οπλισμένους ως τα δόντια (Αμερική, Αγγλία, Ιαπωνία), που τραβούν όλη τη γη στον πόλεμό τους για το μοίρασμα της λείας τους» έγραφε στον πρόλογο της γερμανικής και της γαλλικής έκδοσης της μπροσούρας του «Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού» ο Λένιν. Επίκαιρος; Οσο ποτέ άλλοτε.

Η Τάνια Τσανακλίδου, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Μανώλης Μητσιάς για τη συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια

Ο πόλεμος δεν είναι μεταφυσικός ούτε προϊόν σαλεμένων μυαλών. Κοινωνικοπολιτικές είναι οι αιτίες του και τα νήματά του κινούν οι ίδιοι που κινούν τα νήματα του κόσμου όταν βρίσκεται σε «ειρήνη». «Οχι στον πόλεμο» σημαίνει όχι στο σύστημα που τον γεννά και τον εκτρέφει. Συμφωνούν ή όχι με αυτήν τη θέση οι νεοφιλελεύθεροι κήνσορες, εμείς σήμερα θα βρεθούμε στα Προπύλαια για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλισμό, τον «βενιαμίν» του καπιταλισμού.

ΥΓ.: Αυτή την εβδομάδα κλείνουν 70 χρόνια από την εκτέλεση των Μπελογιάννη, Μπάτση, Αργυριάδη και Καλούμενου, την οποία οργάνωσαν και μεθόδευσαν οι πρόγονοι των σημερινών κηνσόρων. Ας μνημονεύουμε λοιπόν Νίκο Μπελογιάννη: «Να αντιπαλεύουμε το σύστημα ως την ανατροπή του για την οικοδόμηση της κομμουνιστικής κοινωνίας». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter