Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων: Στήνουν ξανά το «Σπουδαστικό της Ασφάλειας»

Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων: Στήνουν ξανά το «Σπουδαστικό της Ασφάλειας»

Ενισχύουν τον κατασταλτικό μηχανισμό με την «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» και το σχέδιο «Διαχείρισης συναθροίσεων» , καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, με ανακοίνωσή του σχετικά με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για πάταξη των διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων κατά της πολιτικής της.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση δεν αρκείται στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, θεσμικά και πρακτικά, προχωρεί πάρα πέρα με την ίδρυση της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» δήθεν για την φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και την πρόληψη έκνομων πράξεων στους χώρους των πανεπιστημίων.

Ο ΣΦΕΑ επισημαίνει:

«Στην ουσία ανασυσταίνουν με άλλο όνομα το «Σπουδαστικό της Ασφάλειας» που έδρασε πριν από τη χούντα, αλλά και στα χρόνια της Δικτατορίας και καταργήθηκε μετά την πτώση της, με τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Θέλει με την καθημερινή φυσική παρουσία της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» στους χώρους των πανεπιστημίων, να εκφοβήσει το φοιτητικό κίνημα και να εμποδίσει την ανάπτυξη των φοιτητικών αγώνων.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, παίρνει μέτρα ελέγχου και παρεμπόδισης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με το Κυβερνητικό Σχέδιο «Διαχείρισης των Συναθροίσεων» που παρουσίασε ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κος Χρυσοχοϊδης.

Έχει αποδειχτεί πως τις συναθροίσεις τις κτυπά και τις διαλύει η αστυνομία μετά από κυβερνητική εντολή. Η χρήση Χημικών, βομβών κρότου λάμψης και οι ρίψεις νερού κατά των διαδηλωτών δεν γίνεται για την περιφρούρησή τους, δεν γίνεται γιατί παρεισφρέουν «μπαχαλάκηδες» όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός, αλλά για την διάλυση τους. Αυτό έγινε στη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Το ίδιο έγινε στην εκδήλωση των σωματείων στα προπύλαια στις 17 Νοέμβρη, αυτό έγινε σε πλήθος άλλες εκδηλώσεις.

Τα εργατικά σωματεία και οι άλλοι μαζικοί λαϊκοί φορείς έχουν αποδείξει πως ξέρουν και μπορούν να περιφρουρούν τις εκδηλώσεις τους και δεν χρειάζονται την «συνδρομή» της αστυνομίας.

Τώρα όμως η κυβέρνηση θέλει να βάλει σε περιορισμό και τους δημοσιογράφους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους την ώρα της διαδήλωσης.

Να είναι όμως η κυβέρνηση βέβαιη, πως όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν στήσει, όσα σχέδια και αν εξυφάνει δεν πρόκειται να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο μαζικό κίνημα, ούτε να βάλει φρένο στις λαϊκές διεκδικήσεις, στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική.

Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, δεν αντιμετωπίζονται με κατασταλτικά μέτρα και σχεδιασμούς.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter