Σύνδεσμος Προπονητών Πυγμαχίας: Αθλητές στο στόχαστρο του προέδρου της Ομοσπονδίας

Σύνδεσμος Προπονητών Πυγμαχίας: Αθλητές στο στόχαστρο του προέδρου της Ομοσπονδίας

Νεαροί αθλητές, εκτός από σωματεία, έχουν μπει στο «στόχαστρο» του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρη Μαριόλη, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας. Την ίδια στιγμή που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, φέρεται να είναι ενήμερος.

Όπως αποκαλύπτει το Sdna.gr, στην καταγγελία που έγινε προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά εναντίον 12 αθλητών και συγκεκριμένα των: Κατερίνας Κουτσογεωργοπούλου, Βαλέρα Ζαγράφοβ, Ιωάννη Ευμορφιάδη, Ισίδωρου Κεφαλληνού, Νικολάου Καμπέρου, Στέλιου Γεωργαντζά, Γεωργίου Γεωργαντζά, Ιάσονα Σωτηρόπουλου, Νικολάου Αντωνόπουλου και Αλεξίου Ιωακειμίδη, Σωτήρη Ρουνάκη και Αλεξέι Λαγκαζασβίλι.

Η αντιαθλητική και εκδικητική συμπεριφορά του προέδρου της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρη Μαριόλη δεν περιορίζεται σε σωματεία και προπονητές αλλά και σε αθλητές όπως καταγγέλει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να είναι ενήμερος, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Αναλυτικότερα, στην καταγγελία αναφέρεται κάθε περίπτωση αθλητή ξεχωριστά:

«1. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η αθλήτρια Αικατερίνη Κουτσογεωργοπούλου, της ΑΣ ΧΡΥΣΗ ΓΩΝΙΑ με προπονητή τον κ. Νικόλαο Γιδάκο είναι τουλάχιστον από το 2017 1η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στην κατηγορία των  54 κιλών στην ELITE Γυναικών, όπως προκύπτει από το Δελτίο της, η καλύτερη στην κατηγορία της που διαθέτουμε στην  Ελλάδα και μια από τις καλύτερες αθλήτριες παγκοσμίως με πολλές διεθνείς διακρίσεις.  Η Ε.Ο.Ε επιχορήγησε την κα Κουτσογεωργοπούλου με το ποσό των 10.000 το έτος 2019, το οποίο και καταβλήθηκε στην ΕΟΠ, προκειμένου να το διαθέσει για την αθλητική της προετοιμασία ενόψει Ολυμπιακών αγώνων.

Από το ποσό αυτό καταβλήθηκε μόνο μέρος αυτού , ήτοι 2500 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό των 7500 ευρώ ουδέποτε της καταβλήθηκε μέχρι σήμερα. Προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, απέστειλε επιστολή προς τον Γ. Γραμματέα της Ε.Ο.Ε κύριο Κολυμπάδη, όπου ζητούσε από την Ε.Ο.Ε να αναζητήσει τις ευθύνες για την παρακράτηση του ποσού της επιχορήγησης από την ΕΟΠ και από όποια Διοίκηση αυτής ευθύνεται.

Η Ε.Ο.Ε της συνέστησε να επικοινωνήσει με την ΕΟΠ, πράγμα που έπραξε καθώς την 12.10.2021 και έπειτα από πρόσκληση του κ. Μαριόλη μετέβη στα γραφεία της ΕΟΠ, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο ότι το ποσό αυτό δεν είναι διαθέσιμο για αυτήν και ευθύνονται για αυτό οι προηγούμενες διοικήσεις. Μάλιστα ο κ. Μαριόλης προσφέρθηκε να της δώσει ο ίδιος το οφειλόμενο υπόλοιπο ποσό, με το αντάλλαγμα βέβαια της απόσυρσης του σωματείου της από την αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης (ΓΑΚ 63380/2021), στο οποίο συμμετείχε.

Απόρροια της συνάντησης αυτής με τον Πρόεδρο της ΕΟΠ ήταν η υπ’ αριθ. 4/2022 κλήση της για απολογία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Ο.Π, γιατί απευθύνθηκε στην ΕΟΕ και παραπονέθηκε για ζητήματα σχετικά με την επιχορήγησή της.  Η κυρία Κουτσογεωργοπούλου ήταν συνεγκαλούμενη με το  σωματείο της ΑΣ ΧΡΥΣΗ ΓΩΝΙΑ , οι οποίοι απέστειλαν την από 26.01.2022 εξώδικο διαμαρτυρία δια μέσου του δικηγόρου τους για λόγους παρατυπίας της σύγκλησης της Πειθαρχικής Επιτροπής χωρίς Γ. Γραμματέα και για λόγους εκκρεμοδικίας επί της αίτησης που κατέθεσε το ΑΣ ΧΡΥΣΗΣ ΓΩΝΙΑ μαζί με άλλα σωματεία για ανυπόστατη διοίκηση και για διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Επ’ αυτού η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΟΠ  εξέδωσε την υπ’ αριθ. 5/09.02.2022 απόφασή της όπου αποφάνθηκε ότι η αθλήτρια «αμφισβήτησε την τήρηση των αρχών της αξιοκρατίας και του ευ αγωνίζεσθαι στο χώρο του αθλήματος της πυγμαχίας και με δημόσιες προσβλητικές κρίσεις, τις οποίες δεν απέσυρε, προκάλεσε βλάβη στο κύρος, τη φήμη και την αξιοπιστία του αθλήματος ενώπιον της Ε.Ο.Ε» και της επιβλήθηκε ποινή α)έγγραφη επίπληξη με υποχρέωση δημόσιας ανάκλησης των δυσφημιστικών τοποθετήσεων και β)αποκλεισμός συμμετοχής σε αγώνες για τέσσερις μήνες. Στο δε σωματείο επιβλήθηκε ποινή α)έγγραφη δημόσια επίπληξη και β)αποκλεισμός από αγώνες και από διοργανώσεις για τρεις μήνες.

Όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα του κ. Μαριόλη είναι να μην έρχεται κάποιος σε διαφωνία μαζί του και εάν το πράξει αυτό, επιβάλλεται να αποσύρει δημόσια, άλλως τιμωρείται!!! Ακριβώς το ίδιο συνέβη με τη Κουτσογεωργοπούλου!!! Τιμώρησε εκδικητικά για λόγους που προαναφέρουμε και παραπάνω (βλ, καταγγελία Γιδάκου) την καλύτερη αθλήτρια που διαθέτει η Ομοσπονδία «του» στην κατηγορία της.
Η κα Κουτσογεωργοπούλου επίσης δεν επιλέχθηκε από την Τεχνική Επιτροπή να συμμετέχει σε τουρνουά του εξωτερικού και το σωματείο απέστειλε  το με αρ. πρωτ 145 έγγραφό του προς την ΕΟΠ και ζητούσε εξηγήσεις για την μη επιλογή της αθλήτριά του, ως κατέχουσα την πρώτη θέση στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2021 ,  καθώς και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των αθλητών και ουδέποτε έλαβε απάντηση από την Ομοσπονδία .
Επίσης η Ε.Ο.Π κοινοποίησε προς τα σωματεία μέλη της με το υπ΄αρ. πρωτ. 1771 έγγραφό της,  την απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΟΠ , όπου επιλέγει τις εθνικές ομάδες σε όλες τις κατηγορίες, για να συμμετέχουν σε διεθνές προπονητικό camp στο Τσοτύλι Κοζάνης από τις 28/3 έως την 8/4 και η κα Κουτσογεωργοπούλου δεν έχει προταθεί , ενώ στην κατηγορία της επέλεξαν άλλη αθλήτρια.

Η κ. Κουτσογεωργοπούλου, εκτός από την επιχορήγηση της Ε.Ο.Ε, έχασε εξαιτίας της τιμωρίας της και την υποτροφία του Ιδρύματος Λεβέντη, την οποία έλαβαν αθλήτριες που δεν συμμετείχαν καν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Και όλα αυτά στην καλύτερη αθλήτρια που διαθέτει η χώρα μας στην κατηγορία της!! Σκεφτείτε την αντιμετώπιση άλλων αθλητών από την Ε.Ο.Π!

2. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΒΑΛΕΡΑ ΖΑΓΡΑΦΟΒ

Ο αθλητής Βαλέρα Ζαγράφοβ ανήκει στο δυναμικό του σωματείου ΑΣ ΧΡΥΣΗ ΓΩΝΙΑ , με προπονητή τον κ. Νικόλαο Γιδάκο. Όπως προκύπτει από το δελτίο του κατέχει επί τρεις συνεχόμενες φορές τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία Νέων, στην κατηγορία Under 22  και στην Β΄κατηγορία στα 54 κιλά. Ο Ζαγράφοβ προήλθε από την Ουκρανία ως μετανάστης λόγω του πολέμου το 2013, όντας μικρό παιδάκι και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΧΡΥΣΗΣ ΓΩΝΙΑΣ, ασχολούμενος με ότι αγαπούσε περισσότερο, την πυγμαχία. Το σωματείο από το έτος 2020 παρακαλεί την ΕΟΠ και κυρίως τον κ. Μαριόλη να βοηθήσει στην ελληνοποίησή του και δέχεται αβάσιμες υποσχέσεις, με αποτέλεσμα η υπόθεση αυτή να εκκρεμεί.
Με περηφάνεια όμως ο κ. Μαριόλης «υιοθέτησε» με τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργείου Αθλητισμού στο τελευταίο διεθνές  τουρνουά που διεξήχθη στο Μαυροβούνιο τον Ουκρανό αθλητή Όλεχ Σάπιζαχ , ο οποίος προσήλθε να αγωνιστεί ασυνόδευτος από τον προπονητή του, καθώς αυτός δεν  μπόρεσε να μεταβεί στο Μαυροβούνιο εξαιτίας του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.  Τον συγκεκριμένο αθλητή, τον έθεσε υπό την προστασία της η ελληνική αποστολή και οι Έλληνες Ομοσπονδιακοί Προπονητές στάθηκαν στο πλευρό του κατά τη διάρκεια των αγώνων του.

Η ΕΟΠ τον προσκάλεσε να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει τις προπονήσεις του και να συμμετέχει απρόσκοπτα σε διεθνή τουρνουά. Ο κ. Υπουργός με τον κ. Μαριόλη δήλωσαν ότι έπραξαν το αυτονόητο και επέδειξαν την ανάλογη ευαισθησία. Και πράγματι έτσι έπρεπε να πράξουν!!! Το αυτονόητο !!!!
Το αυτονόητο όμως δεν έγινε για τον Βαλέρα Ζαγράφοβ, ο οποίος προέρχεται επίσης από παρόμοια κατάσταση και αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα και για τα ελληνικά χρώματα, τιμώντας την πατρίδα μας όντας Πρωταθλητής Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της ΕΟΠ δεν θεώρησε αυτονόητο στην περίπτωση αυτή, και θεωρητικά και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να μπορεί και ο Βαλέρα να συμμετέχει απρόσκοπτα σε διεθνή τουρνουά, όντας Έλληνας πια. !!!
Αντίθετα ούτε και ο Ζαγράφοβ προσκλήθηκε από την Τεχνική Επιτροπή να συμμετέχει στο διεθνές προπονητικό camp  στο Τσοτύλι, αποκλείοντας τον από την Εθνική Ομάδα.

3. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑΔΗ
Ο αθλητής Ιωάννης Ευμορφιάδης, ανήκει στο δυναμικό του σωματείο ΑΣ ΧΡΥΣΗ ΓΩΝΙΑ , με προπονητή τον κ. Νικόλαο Γιδάκο και όπως προκύπτει από το Δελτίο του από το έτος 2016 κατέχει την πρώτη θέση σε όποιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχε στην κατηγορία του.
Ως ανταμοιβή για τις διακρίσεις του η ΕΟΠ και η Τεχνική Επιτροπή της δεν τον συμπεριέλαβαν στην Εθνική Ομάδα που θα συμμετέχει στο Διεθνές Προπονητικό camp στο Τσοτύλι Κοζάνης, επιλέγοντας άλλον αθλητή στη θέση του.
Ο αθλητής επιπλέον, παρά τις τόσες διακρίσεις του δεν προσκλήθηκε από την Ε.Ο.Π στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EUBC U22 , που διεξήχθη στην πόλη Πόρετς της Κροατίας την 11-24/03/2022, στερώντας του την ευκαιρία διάκρισης και αποκομιδής μεταλλίου για την χώρα μας. Συγκεκριμένα δε στην κατηγορία των 60 κιλών που διαγωνίζεται,  η Ε.Ο.Π απέστειλε άλλον αθλητή με εμπειρία μόνο δύο αγώνων.

4. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ
Ο αθλητής Αλέξιος Ιωακειμίδης ανήκει στο δυναμικό του σωματείου ΑΣ ΧΡΥΣΗ ΓΩΝΙΑ, με προπονητή τον κ. Νικόλαο Γιδάκο και όπως προκύπτει από το δελτίο του (σχετ. Νο 42)αναφερόμαστε στον επί οκτώ συνεχόμενες φορές Πρώτο Πανελλήνιο Πρωταθλητή σε όποια κατηγορία και εάν αγωνίστηκε από το έτος 2016 μέχρι σήμερα. Επομένως είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος αθλητής που διαθέτει η χώρα μας στην κατηγορία του. Είναι φοιτητής στην Στρατιωτική Ιατρική της Θεσσαλονίκης, με πολλές ακαδημαϊκές υποχρεώσεις και αυτό δεν τον εμποδίζει να προπονείται διαρκώς και να καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Τουρνουά. Και ο Ιωακειμίδης ανταμείφθηκε για την προσπάθειά του αυτή με τον αποκλεισμό του από την  Εθνική Ομάδα που θα συμμετέχει στο Διεθνές Προπονητικό camp στο Τσοτύλι Κοζάνης. Στην κατηγορία δε που αγωνίζεται η Ε.Ο.Π προτίμησε να μην προσκαλέσει κάποιον άλλον αθλητή και την άφησε κενή.
Ο αθλητής επιπλέον, παρά τις τόσες διακρίσεις του δεν προσκλήθηκε από την Ε.Ο.Π στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EUBC U22 , που διεξήχθη στην πόλη Πόρετς της Κροατίας την 11-24/03/2022, στερώντας του την ευκαιρία διάκρισης και αποκομιδής μεταλλίου για την χώρα μας.

5. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΛΑΓΚΑΖΑΣΒΙΛΙ ΑΛΕΞΕΙ

Ο αθλητής ΛΑΓΚΑΖΑΣΒΙΛΙ ΑΛΕΞΕΙ ανήκει στο δυναμικό του σωματείου ΑΣ ΧΡΥΣΗ ΓΩΝΙΑ, με προπονητή τον κ. Νικόλαο Γιδάκο και όπως προκύπτει από το δελτίο του (σχετ. Νο 43)κατέλαβε για δύο συνεχόμενες φορές πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία ανδρών στα 56 κιλά. Και ο Λαγκαζασβίλι ανταμείφθηκε για την προσπάθειά του αυτή με τον αποκλεισμό του από την Εθνική Ομάδα που θα συμμετέχει στο Διεθνές Προπονητικό camp στο Τσοτύλι Κοζάνης, επιλέγοντας άλλον αθλητή στη θέση του.

Ο αθλητής αυτός ενώ είχε δηλώσει να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Ανδρών, που διεξήχθη στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας τον Δεκέμβριο του 2022, και ενώ η Ε.Ο.Π είχε κάνει αποδεκτή την αίτησή του , ταξίδεψε έως τη Μεγαλόπολη και εκεί οι υπεύθυνοι του Πρωταθλήματος του ανακοίνωσαν ότι δεν μπορεί να διαγωνιστεί στο Πρωτάθλημα γιατί δεν είχε επαρκείς αγώνες στη β΄κατηγορία Ανδρών.

6. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Ο αθλητής Νικόλαος Αντωνόπουλος ανήκει στο δυναμικό του σωματείου ΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, με προπονητή τον κ. Νικόλαο Ανδρεάδη και όπως προκύπτει από το δελτίο του  από το έτος 2016 κατέχει από 2η και 3η θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στις κατηγορίες παίδων και παμπαίδων και το έτος 2021 στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων , κατακτώντας την πρώτη θέση στα 75 κιλά. Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης, η Τεχνική Επιτροπή της ΕΟΠ κάλεσε αθλητές να συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μαυροβούνιο την 15-23/10/2021 και η Τεχνική Επιτροπή της ΕΟΠ δεν τον κάλεσε να συμμετέχει, εάν και Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία του.

Κατά της απόφασης αυτής της ΕΟΠ , το σωματείο του προσέφυγε με την από 21/09/021 επιστολή διαμαρτυρίας και αίτημα χορήγησης γραπτών εξηγήσεων προς την Ε.Ο.Π, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον κ. Υφυπουργό, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον αδικαιολόγητο και ανήθικο αποκλεισμό του εν λόγω αθλητή.
Η πραγματική αιτία του αποκλεισμού του αθλητή συνίσταντο στο γεγονός ότι το σωματείο του προσέφυγε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης, καθώς στο τιμόνι της Ομοσπονδίας ευρίσκονταν ανυπόστατο ΔΣ, που προέκυψε από παράνομες αρχαιρεσίες (ΕΑΚ 63380/2021). Το σωματείο , κατά την προσφιλή συνήθεια του Προέδρου της Ε.Ο.Π, δέχθηκε τις ανάλογες πιέσεις από τον ίδιο να αποσύρει τη συμμετοχή στην εν λόγω αίτηση, με δυνατότερο μοχλό πίεσης τον αποκλεισμό του αθλητή από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Εφόσον και το σωματείο χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του, για να πιέσει τον κ. Μαριόλη, τελικά οι αντιστάσεις του κάμφθηκαν ως δια μαγείας και με το υπ’ αρ. πρωτ. 01/04.10.2021, γνωστοποίησε στο σωματείο ότι ο αθλητής τελικά θα λάβει μέρος στη διοργάνωση. Ζήτησε επίσης από το σωματείο με την ίδια επιστολή να ανακαλέσει τη διαμαρτυρία του προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η καλοσύνη του ΔΣ της ΕΟΠ και του κ. Μαριόλη εξαντλήθηκε βέβαια μόνο στην αποστολή του αθλητή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έπειτα από ένα μπαράζ πιέσεων, καθώς λίγο διάστημα αργότερα και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθ, 6/2022 κλήση της Πειθαρχική Επιτροπής της ΕΟΠ, το σωματείο κλήθηκε προς απολογία, για την επιστολή που απέστειλε προς την ΕΟΠ, τη ΓΓΑ και τον κ. Υφυπουργό και ζητούσε εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του αθλητή από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μαυροβούνιο.

Το σωματείο απέστειλε την από 31.01.2022 εξώδικη διαμαρτυρία δια μέσου του δικηγόρου του τους για λόγους παρατυπίας της σύγκλησης της Πειθαρχικής Επιτροπής χωρίς Γ. Γραμματέα και για λόγους εκκρεμοδικίας επί της αίτησης που κατέθεσε το ΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ μαζί με άλλα σωματεία για ανυπόστατη διοίκηση και για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Επ’ αυτής η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Ο.Π εξέδωσε την υπ’αριθ. 3/09. 02.2022 απόφασή της  σύμφωνα με την  οποία το σωματείο «αμφισβήτησε την τήρηση των αρχών της αξιοκρατίας και του ευ αγωνίζεσθαι στο χώρο του αθλήματος της πυγμαχίας και με δημόσιες προσβλητικές κρίσεις, τις οποίες δεν απέσυρε, προκάλεσε βλάβη στο κύρος, τη φήμη και την αξιοπιστία του αθλήματος ενώπιον της Εποπτεύουσας αρχής της ΕΟΠ και του Υπουργείου Αθλητισμού», του επιβλήθηκε δε ποινή α) χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ και β)απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με την πυγμαχία για διάστημα δώδεκα μηνών.

Το αξιοθαύμαστο δε είναι ότι το Δ.Σ της Ε.Ο.Π  κοινοποίησε την απόφαση της Πειθαρχικής στον προπονητή του σωματείου ΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ κ. Νικόλαο Ανδρεάδη , την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο Κλειστό Στάδιο Αγίας Βαρβάρας, όπου πραγματοποιούνταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων την 10.02.2022, για να δηλώσει τον Νικόλαο Αντωνόπουλο να αγωνιστεί και να προσκομίσει στην Επιτροπή τα σχετικά δικαιολογητικά.  Ο Αντωνόπουλος δεν αγωνίστηκε τελικά καθώς, ήταν αθλητής τιμωρημένου σωματείου. Η απόφαση της Πειθαρχικής ήταν ανεπικύρωτη από το Δ.Σ , ως όφειλε να συμβεί και παρόλα αυτά απαγόρευσαν στον αθλητή να αγωνιστεί.

Εφόσον ο κ. Μαριόλης εργάζεται μόνο για το καλό της πυγμαχίας και των αθλητών της, όπως ο ίδιος διαρκώς υποστηρίζει για ποιο λόγο κοινοποίησε την απόφαση της Πειθαρχικής λίγο πριν τη δήλωση του αθλητή Αντωνόπουλου και δεν το έπραξε μετά το Πρωτάθλημα?? Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Να μην διαγωνιστεί ο αθλητής, εξαντλώντας την εκδικητική του μανία απέναντι στο σωματείο του, το οποίο προσέφυγε στα δικαστήρια για παρανομίες που έχει διαπράξει. Μόνο που ο κ. Μαριόλης εκδικήθηκε για ακόμη μια φορά αθλητή και κατ’ επέκταση το άθλημα της πυγμαχίας.

Επιπλέον δε ο αθλητής αποκλείστηκε από την  Εθνική Ομάδα που θα συμμετέχει στο Διεθνές Προπονητικό camp στο Τσοτύλι Κοζάνης, επιλέγοντας άλλον αθλητή στη θέση του.
Ο αθλητής επιπλέον, δεν προσκλήθηκε από την Ε.Ο.Π στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EUBC U22 , που διεξήχθη στην πόλη Πόρετς της Κροατίας την 11-24/03/2022, στερώντας του την ευκαιρία διάκρισης και αποκομιδής μεταλλίου για την χώρα μας.

7. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΙΑΣΩΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Ο αθλητής Ιάσωνας Σωτηρόπουλος ανήκει στο δυναμικό του σωματείου ΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, με προπονητή τον κ. Νικόλαο Ανδρεάδη και όπως προκύπτει από το δελτίο του  από το έτος 2017 κατέχει από 1η και 3η θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στις κατηγορίες  Νέων και Ανδρών και το έτος 2021 στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων στην Άρτα, κατακτώντας την πρώτη θέση στα 75 κιλά.

Το σωματείο ΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ την  19.05.2021  και με αρ. πρωτ. 160 είχε υποβάλλει αίτηση για τον αθλητή προς την Ε.Ο.Π, προκειμένου να λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που διεξαγόταν στην πόλη Ροζέτο της Ιταλίας την 15-25/06/2021. Στη συνέχεια την 20/05/2021 απέστειλε προς την Ε.Ο.Π το υπ’ αρ. 161 έγγραφο, προκειμένου να λάβουν απάντηση για το Πρωτάθλημα και να προβούν στην κράτηση εισιτηρίων. Την 21/05/2021 , καταλυτική προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων, απέστειλαν προς την Ε.Ο.Π το υπ’ αρ. 162 έγγραφο, με το οποίο ζητούσαν να τους απαντήσει ,καθώς ήταν η τελευταία ημέρα υποβολής των δηλώσεων.

Το σωματείο ουδέποτε έλαβε απάντηση από την Ε.Ο.Π γραπτώς στις εκκλήσεις του αυτές. Την 27/05/2022 ο πατέρας του αθλητή απέστειλε στην Ε.Ο.Π μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου ζητούσε να του απαντήσουν του ίδιου προσωπικά σχετικά με τη συμμετοχή του αθλητή στο Πρωτάθλημα και το μήνυμα αυτό δεν απαντήθηκε ποτέ.  Υπήρξε μόνο μια προφορική ενημέρωση από υπάλληλο της Ε.Ο.Π, ότι δεν είχαν συσταθεί ακόμη οι Τεχνικές Επιτροπές, αρμόδιες επί των θεμάτων αυτών και επομένως ο αθλητής δεν μπορούσε να συμμετέχει. Κατόπιν τούτου ο πατέρας του αθλητή απέστειλε προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το από 03.06.2021 έγγραφο, με το οποίο ζητούσε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να παρέμβει, προκειμένου η Ε.Ο.Π να απαντήσει στα έγγραφα του σωματείου και να ζητήσει να συμμετέχει ο υιός του αθλητής Σωτηρόπουλος στο ανωτέρω Πρωτάθλημα. Ουδέποτε   ο πατέρας του αθλητή έλαβε απάντηση από τη Γ.Γ.Α επί του εγγράφου του αυτού.

Το σωματείο ΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ είχε υποβάλει δήλωση για τον αθλητή την 28.09.2021 προς την Ε.Ο.Π, προκειμένου αυτός να συμμετέχει στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών, που θα διεξαγόταν στο Βελιγράδι την 24-06/11/2021. Την 29/09/2021 κοινοποιείται προς το σωματείο επιστολή από την Ε.Ο.Π με αρ. πρωτ. 2490, η οποία ενημέρωνε ότι η δήλωση του σωματείου δεν μπορεί να γίνει δεκτή, καθώς ήταν εκπρόθεσμη, εφόσον η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έληγε την 20/09/2021.

Την 30.09.2021 ο πατέρας του αθλητή κ. Σωτήριος Σωτηρόπουλος απέστειλε στην Ομοσπονδία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μήνυμα στο οποίο τους επισήμαινε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΙΒΑ (Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας) η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φαινόταν η 4η Οκτωβρίου και όχι η 20/09/2021, όπως ανέφερε η Ε.Ο.Π στην επιστολή της . Εν συνεχεία η Ε.Ο.Π αποστέλλει προς τον κ. Σωτηρόπουλο την από 30/09/2021 επιστολή , στην οποία αναφέρεται ότι η πρόσκληση της ΑΙΒΑ είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την 20/09/2021 και ότι παρά ταύτα η Ομοσπονδία θα κάνει αποδεκτή την δήλωση του σωματείου για τον αθλητή ώστε να συμμετέχει στην ανωτέρω διοργάνωση.

Εάν ο πατέρας του αθλητή παρέμενε στις διαβεβαιώσεις της Ε.Ο.Π ότι έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και δεν έψαχνε την ιστοσελίδα της ΑΙΒΑ ο αθλητής Σωτηρόπουλος, θα έχανε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δεν θα συμμετείχε. Εξαιτίας της πίεσης αυτής εξαναγκάστηκε η Ε.Ο.Π να στείλει τον αθλητή να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα.
Επιπλέον δε και ο αθλητής Σωτηρόπουλος δεν συμμετείχε στο Διεθνές Camp Πυγμαχίας που διεξήχθη στο Τσοτύλι Κοζάνης και δεν συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα.

8. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ

Ο αθλητής Γεώργιος Γεωργαντζάς, αθλητής του σωματείου με την επωνυμία Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, με προπονητή τον κ. Χαζαρίδη, όπως προκύπτει από το δελτίο του, αγωνίζεται  στην κατηγορία των 57 κιλών και είναι κάτοχος της πρώτης θέσης (χρυσό μετάλλιο) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων για το 2022, επίσης δεν προσκλήθηκε στο Διεθνές Camp , ενώ στην κατηγορία αυτή προσκλήθηκε ο αθλητής που είχε καταλάβει την Πέμπτη θέση.

Ο συγκεκριμένος αθλητής δεν προσκλήθηκε επίσης και ως Πρωταθλητής Ελλάδος και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πόλη Σόφια της Βουλγαρίας (από 10-22/04/2022). Το δε συγκεκριμένο Πρωτάθλημα είναι μοριοδοτούμενο και ο αθλητής θα μπορούσε με τη συμμετοχή του και ενδεχομένως με κάποια διάκρισή του να εξασφαλίσει μόρια για την εισαγωγή του στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

9. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΡΟΥΝΑΚΗ

Ο αθλητής Σωτήρης Ρουνάκης, είναι αθλητής του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς , με προπονητή τον κ. Λευτέρη Λειβάδη, και όπως προκύπτει από το δελτίο του είναι κάτοχος πρώτης θέσης  (χρυσό μετάλλιο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων επί δύο συνεχόμενες χρονιές (2021-2022).

Ενώ κλήθηκε από την Ε.Ο.Π  να συμμετέχει στο Διεθνές Camp στο Τσοτύλι, δεν κλήθηκε να συμμετέχει στα διεθνή τουρνουά Νέων τόσο στη Ρουμανία όσο και στο Μαυροβούνιο καθώς επίσης και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Νέων στη Σόφια της Βουλγαρίας την 10-22/04/2022.  Μάλιστα ο συγκεκριμένος αθλητής λόγω της ηλικίας του, επειδή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν συμπληρώνονται οκτάδες στις κατηγορίες, στοχεύει στη συμμετοχή του σε διεθνές πρωτάθλημα, προκειμένου να μοριοδοτηθεί για την εισαγωγή του στην ανώτερη εκπαίδευση. Δυστυχώς όμως δεν του δίνεται από την Ε.Ο.Π αυτή η δυνατότητα, ακριβώς όπως και στην ανωτέρω περίπτωση του αθλητή Γεωργίου Γεωργαντζά.

10. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ

Ο αθλητής Στέλιος Γεωργαντζάς , που ανήκει στο σωματείο με την επωνυμία Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ , με προπονητή τον κ. Χαζαρίδη , σύμφωνα με το δελτίο του, κατέκτησε την πρώτη θέση (χρυσό μετάλλιο) ,στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών U22 για το έτος 2022 , αλλά είναι  επίσης κάτοχος της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Β’ κατηγορίας για το 2021 στην κατηγορία των 67 κιλών.

Για την κατηγορία αυτή των 67 κιλών η Ε.Ο.Π δεν προσκάλεσε τον αθλητή  στο Διεθνές Camp Πυγμαχίας στο Τσοτύλι, αλλά και κανέναν άλλον αθλητή της ίδιας κατηγορίας, ενώ είχε την επιλογή αφήνοντας εκτός τους δύο κατακτητές των χρυσών μεταλλίων, τόσο τον Αλέξιο Ιωακειμίδη, όπως προαναφέρουμε ανωτέρω, όσο και τον Στέλιο Γεωργαντζά.
Ο αθλητής επιπλέον, παρά τις  διακρίσεις του δεν προσκλήθηκε από την Ε.Ο.Π στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EUBC U22 , που διεξήχθη στην πόλη Πόρετς της Κροατίας την 11-24/03/2022, στερώντας του την ευκαιρία διάκρισης και αποκομιδής μεταλλίου για την χώρα μας.

11. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΜΠΕΡΟΥ
Ο αθλητής Νικόλαος Καμπέρος, ο οποίος ανήκει στο σωματείο με την επωνυμία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, με προπονητή τον κ. Αντώνιο Τσινάκη, σύμφωνα με το δελτίο του κατέκτησε την Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2021, που διεξήχθη στην Αθήνα. Ο συγκεκριμένος αθλητής δεν προσκλήθηκε ποτέ από την Ομοσπονδία ούτε σε τουρνουά αλλά ούτε και στο Διεθνές Camp Πυγμαχίας στο Τσοτύλι, τόσο το 2021 όσο και το 2022. Δυστυχώς ο αθλητής αυτός έχει την ατυχία να είναι υιός του τέως Προέδρου της Ε.Ο.Π, του κ. Σωτηρίου Καμπέρου, τον οποίο και ο κ. Μαριόλης κατέβαλε κάθε φιλότιμη προσπάθεια να «ρίξει» με τις παράνομες ενέργειές του και την παράνομη ανάληψη της Διοίκησης κατά τις αρχαιρεσίες την 22.05.2021, όπως περιγράφουμε στην πρώτη ενότητα της καταγγελίας μας.

12. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΗ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ

Ο αθλητής Ισίδωρος Κεφαλληνός ανήκει στο σωματείο με την επωνυμία ΠΥΓΜΑΧΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, με προπονητή τον κ. Ιωάννη Κακαράκη. Ο ανωτέρω αθλητής αγωνίζεται στην κατηγορία των 92 κιλών, και σύμφωνα με το δελτίο του κατέχει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων για το έτος 2018, πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων για το έτος 2019 και κάτοχος πέμπτης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων για το έτος 2021.  Ο αθλητής αυτός έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις δράσεις της Ε.Ο.Π, μετά από αλλεπάλληλες απορρίψεις από την Ε.Ο.Π και  μετά από πολλές πιέσεις της οικογένειάς του, τόσο προς την Ομοσπονδία όσο και προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα δε αναφέρουμε την τελευταία καταγγελία, στην οποία προέβη η μητέρα του προς τη Γ.Γ.Α να συμμετέχει στα Διεθνή Τουρνουά της Ρουμανίας τον Φεβρουάριο του 2022 και του Μαυροβουνίου τον Μάρτιο του 2022, όπου στο πρώτο η Ε.Ο. Π. ενώ τον κάλεσε, δεν τον απέστειλε, με τη δικαιολογία ότι είναι αθλητής τιμωρημένου από την Πειθαρχική Επιτροπή σωματείου. Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις της οικογένειάς του τόσο προς το Νομικό Τμήμα της Ε.Ο.Π, όσο και προς τη Γ.Γ.Α, τελικά η Ομοσπονδία του «έκανε τη χάρη» να τον συμπεριλάβει στην Εθνική Ομάδα και να συμμετέχει στο Διεθνές Τουρνουά στο Μαυροβούνιο, μολονότι έχασε αυτό της Ρουμανίας, με ευθύνη της Ομοσπονδίας.Η καταγγελία αυτή των γονέων του προς τη Γ.Γ.Α βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επίσης στον αθλητή αυτόν συνέβη ακριβώς το ίδιο με τον αθλητή Νικόλαο Αντωνόπουλο, όπου η Ε.Ο.Π κοινοποίησε στο σωματείου του, την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, ότι το σωματείο τιμωρείται με αποκλεισμό από διοργανώσεις της Ε.Ο.Π , ακριβώς την ώρα που ο προπονητής του βρισκόταν ενώπιον της οργανωτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων την 10/02/2022 για να παραδώσει τα δικαιολογητικά του αθλητή, επί σκοπώ αυτός να μην αγωνιστεί.

Σημειωτέον δε ότι ο συγκεκριμένος αθλητής, προσήλθε από την Κέρκυρα, έπειτα από πολύωρο οδικό ταξίδι, με ήδη άσχημη ψυχολογία, καθώς η μητέρα του νοσηλεύονταν με covid  στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και αφού ταξίδεψε και προσήλθε στο Πρωτάθλημα, εκεί η Ε.Ο.Π επέδειξε την αναλγησία της, απαγορεύοντάς του τη συμμετοχή, κάτι το οποίο θα μπορούσε να πράξει μετά το πέρας του Πρωταθλήματος, προκειμένου να διαγωνιστεί ο αθλητής.
Σας προσκομίζουμε επ’ αυτού  την πρόσκληση της Ε.Ο.Π προς τα σωματεία, όπου φαίνεται ότι το σωματείο Π.Α.Ο.Κέρκυρας  έπρεπε να προσέλθει στο Πρωτάθλημα για έλεγχο εγγράφων αθλητών την 10/02/2022 και από ώρα 19.30 έως 20.30. Στη συνέχεια σας προσκομίζουμε το μειλ που έλαβε το σωματείο με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής,  την ίδια μέρα και ώρα 19.28, ακριβώς δύο λεπτά πριν προσέλθει για τον έλεγχο, χωρίς την επικύρωση αυτής από το Δ.Σ, η οποία εστάλη την 16/02/2022  με το υπ’ αρ. 1184/2022 έγγραφο της Ε.Ο.Π προς τον Π.Α.Ο. Κέρκυρας και εφόσον είχε ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Επίσης η Ε.Ο.Π, μετά από μια σειρά ενεργειών της, που περιγράφονται ανωτέρω, κατάφερε να εκδιώξει το σωματείο από το Ε.Α.Κ Κέρκυρας, όπου στεγάζεται το προπονητήριο του συλλόγου που ανήκει ο Κεφαλληνός , προκειμένου δήθεν να το μετατρέψει σε Εθνικό Προπονητήριο Δυτικής Ελλάδος. Επομένως ο αθλητής αμφισβητείται εάν θα συνεχίσει τις προπονήσεις του, καθώς το σωματείο του στερείται προπονητηρίου.
Αφού ανωτέρω σας εκθέσαμε κάποιες περιπτώσεις αθλητών, οι οποίοι αδικήθηκαν κατάφωρα από την Ε.Ο.Π,  καθώς  με τις ενέργειές  της υπονόμευσε το μέλλον των παιδιών , αφαιρώντας συνεπώς από την Χώρα μας τη δυνατότητα να διακριθεί στο διεθνές πυγμαχικό και αθλητικό γίγνεσθαι, στην γνώση του συνδέσμου, περιήλθε και η μαζική κίνηση διαμαρτυρίας , στην οποία προβήκαν δεκαπέντε Πρωταθλητές Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και κάποιοι εκ των ανωτέρω αναφερομένων.
Η από 31.03.2022 διαμαρτυρία αυτή των αθλητών, το έγγραφο της οποίας οι αθλητές μας διέθεσαν, προκειμένου να σας προσκομίσουμε απευθύνεται τόσο προς τον ίδιο τον Υφυπουργό, προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και φυσικά προς την Ε.Ο.Π.

Με το έγγραφο αυτό οι Πρωταθλητές Ελλάδος διαμαρτυρήθηκαν για την μη επιλογή τους από την Ε.Ο.Π στο Διεθνές Camp Πυγμαχίας στο Τσοτύλι Κοζάνης το έτος 2022 και διατύπωσαν το ερώτημα για ποιο λόγο συνέβη αυτό και με ποια κριτήρια η Ομοσπονδία επιλέγει τις Εθνικές της Ομάδες. Η Ε.Ο.Π τους απάντησε την 05.04.2022 με το υπ΄’ αρ. 1952 έγγραφό της ,  λέγοντας ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές, καθώς αποτελούν περιουσία της πυγμαχίας θα συμμετέχουν σε επόμενες αθλητικές δράσεις και διοργανώσεις. Στη συνέχεια με την από 06.04.2022 επιστολή τους οι Πρωταθλητές, απευθυνόμενοι πλέον μόνο στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και στο ίδιο τον κ. Υφυπουργό, καθώς ένιωσαν ότι η Ομοσπονδία τους εμπαίζει με ασαφείς απαντήσεις, συγκεκριμενοποίησαν τα ερωτήματα τους σχετικά με τον αποκλεισμό τους από τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα των U22 και των Νέων, που διεξήχθησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αντίστοιχα.

Η Ε.Ο.Π στη συνέχεια και σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, απέστειλε την από 06.04.2022 και με αρ. πρωτ.1970 πρόσκληση κάποιων εκ των διαμαρτυρόμενων αθλητών να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Ανδρών και να συμμετέχουν στο Διεθνές Τουρνουά στην Τσεχία την 24-29/04/2022. Στην πρόσκληση αυτή, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετέχουν, πλην των διαμαρτυρόμενων, συμμετείχαν στο Διεθνές Camp στο Τσοτύλι και είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι εφόσον αποκλείστηκαν δεν προετοιμάστηκαν. Και η Ε.Ο.Π σε μια εκ του πονηρού προσπάθεια να καλύψει το γεγονός της μη συμμετοχής αθλητών στα προηγούμενα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, τους καλεί για πρώτη φορά ως Εθνική Ομάδα. Τη δυσαρέσκειά τους οι δεκαπέντε Πρωταθλητές την εκφράζουν προς τον Γ.Γραμματέα Αθλητισμού και τον κ. Υφυπουργό στο από 08.04.2022 έγγραφό τους, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να πράξουν τα δέοντα και να αναζητήσουν οποιαδήποτε ευθύνη από την Ομοσπονδία.

Κύριε Εισαγγελεύ,
Όλα τα προαναφερόμενα, τα οποία προσπαθήσαμε να τα συμπτύξουμε σε λίγες σελίδες είναι ελάχιστα μπροστά στο «έγκλημα» που συντελείται. Γιατί ο  τελικός αποδέκτης όλης αυτής της εκδικητικής  μανίας του Προέδρου της Ε.Ο.Π είναι ο πυρήνας του αθλήματος της πυγμαχίας, που είναι ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ του.
Ο εκδικητικός, παράνομος και με κατάχρηση εξουσίας τρόπος, που ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π καταδιώκει σωματεία και προπονητές αντανακλά στην απαγόρευση της συμμετοχής των αθλητών τους σε οποιαδήποτε διοργάνωση της πυγμαχίας.

Η ενέργεια αυτή του κ. Μαριόλη και του Δ.Σ της Ε.Ο.Π έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους προπονητές και τα σωματεία τους, καθώς έπρεπε να εξηγήσουν σε παιδιά δεκαέξι ετών ότι όλη η προσπάθειά τους και η προετοιμασία τους ήταν μάταιη. Το αποτέλεσμα είναι να καταρρακωθεί η ψυχολογία των αθλητών και να κλονιστεί μέσα τους η αγάπη τους και η αφοσίωσή τους για το άθλημα.

Επειδή όλες οι ανωτέρω ενέργειες του κ. Μαριόλη διαπράττονται από τον ίδιο, διαφημίζοντας την προσωπική του σχέση με τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού, διαδίδοντας παντού ότι έχει την απόλυτη έγκρισή του, όχι μόνο για όλες του τις πράξεις αλλά επιπλέον δε η συναίνεση του Υπουργείου, όπως ο ίδιος διατείνεται ,  επισφραγίζεται με έκτακτες χρηματοδοτήσεις προς την Ε.Ο.Π (πρόσφατη επιχορήγηση από ΓΓΑ ύψους 80.000 ευρώ , χωρίς να αναφέρεται η αιτιολογία της επιχορήγησης  ΑΔΑ 678Ν4653Π4-ΝΨΘ/28.12.2021).

Όσο ο κ. Μαριόλης βρίσκεται στο τιμόνι της διοίκησης της Ε.Ο.Π, δεν επιβαρύνει τη δική του θέση αλλά δυστυχώς η μόνη θέση που επιβαρύνεται είναι αυτή του αθλήματος και των ανθρώπων της (αθλητές, προπονητές, σωματεία).

Αναρωτιόμαστε εάν τελικά το Υπουργείο έχει λάβει γνώση ποτέ για όλες αυτές τις ενέργειες του κ. Μαριόλη;

Θέσαμε ερωτήματα προς τον  κ. Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, εάν γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και ο Υφυπουργός Αθλητισμου,  ότι κατ’ αρχάς ο κ. Μαριόλης ανέλαβε την εξουσία καταστρατηγώντας τον ίδιο τον Νόμο του Υφυπουργείου(Ν. 4726/2020) και εάν το Υπουργείο γνωρίζει ότι όλα αυτά τα πράττει διαδίδοντας ότι έχει την αμέριστη υποστήριξη του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού .

Ο κ. Μαριόλης δρα εκδικητικά , αλόγιστα και μανιωδώς εναντίον όποιου κάνει χρήση του δικαιώματός του να αντιστέκεται στις παράνομες πρακτικές του και
Κάτω από το πέπλο ψευδαίσθησης της πραγματοποίησης αθλητικών διοργανώσεων, συμμετοχής μόνο αθλητών που ανήκουν σε φιλικά προς τον κ. Μαριόλη σωματεία ,  αποκομιδής χρυσών μεταλλίων, που ο κ. Μαριόλης διαφημίζει ότι πέτυχε στη μέχρι τώρα θητεία του, ο σκοπός της καταγγελίας αυτής,  που επιδιώκουμε ως Σύνδεσμος είναι για να σας ενημερώσουμε και για να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατέψετε το σύνολο των ανθρώπων του αθλήματος της πυγμαχίας, ενάντια στην επιλεκτική προστασία που προσφέρει ο κ. Μαριόλης  μόνο σε προσκείμενα φιλικά σε αυτόν πρόσωπα και σωματεία.
Ως Σύνδεσμος θεωρούμε ότι έχουμε την ύψιστη ηθική υποχρέωση, εκτός από τα μέλη μας να παρέχουμε προστασία ενάντια σε οποιονδήποτε εμπλέκεται με την πυγμαχία και βλάπτεται από συμπεριφορές παράνομες και  κατάχρησης εξουσίας.

Σας ζητούμε όπως με τη σειρά σας να αναζητήσετε τις σχετικές ευθύνες από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Π, τα μέλη του Δ.Σ αυτής, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής, τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές και από οποιονδήποτε θεωρείτε ότι πρέπει να παρέχει εξηγήσεις για την ανωτέρω εκτιθέμενη κατάσταση.

Σας ζητούμε όπως διερευνήσετε σε βάθος την καταγγελία μας και να καταλογίσετε τις ανάλογες αξιόποινες πράξεις που θα προκύψουν».

Πηγή: Sdna.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter