Συνέβη στην Ισλανδία! Ορθογραφικό λάθος διόρισε πρόεδρο σε ινστιτούτο εννιάχρονο γιο βουλευτή

Συνέβη στην Ισλανδία! Ορθογραφικό λάθος διόρισε πρόεδρο σε ινστιτούτο εννιάχρονο γιο βουλευτή

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης των Περιφερειών της Ισλανδίας διορίστηκε ο εννιάχρονος γιος μιας βουλευτού της χώρας αυτής των 330.000 κατοίκων, όχι φυσικά με «βύσμα» της μαμάς, αλλά από ένα αθώο ορθογραφικό λάθος.   

Την αποκάλυψη έκανε στο Facebook ο πατέρας του μικρού Ιλούγκι Γκούναρσον, που παραμένει ακόμη μαθητής και όχι πρόεδρος. Ο Γκούναρ Σιγκβάλντασον είναι παντρεμένος με την βουλευτίνα της «κοκκινοπράσινης» αντιπολίτευσης Κάτριν Γιακομπντότιρ.

Εξαιτίας μιας συνωνυμίας, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε τον λάθος Ιλούγκι Γκούναρσον» στην ανακοίνωση του διορισμού. Ο πατέρας διόρθωσε το εμφανές ορθογραφικό λάθος στην επίσημη ανακοίνωση και σχολίασε με χιούμορ: «Η οικογένειά μας είναι πολύ υπερήφανη» για την… εκτόξευση του εννιάχρονου στα υψηλότερα αξιώματα.

Ο… άλλος Ιλούγκι Γκούναρσον, που θα αναλάβει την προεδρία του Ινστιτούτου, είναι 49 ετών, πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ πολιτικών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Ισλανδία, μια χώρα μόλις 330.000 κατοίκων. Ο πρωθυπουργός Μπγιάρνι Μπενέντικτσον είναι εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών Μπένεντικτ Γιοχάνεσον. Κάποτε ήταν και μέλη του ίδιου κόμματος αλλά ο Γιοχάνεσον στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του κίνημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter