Σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή

Συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης για διευκόλυνση των δικηγόρων των νησιών του Αιγαίου

Στην ένταξη και των νησιών του Αιγαίου στον επικείμενο προγραμματισμό για τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Κωνσταντίνο Φιφλή, παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγου.

Ο κ. Φιφλής έθεσε στον Υπουργό τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συλλόγου στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους, λόγω της ανάγκης μετακίνησης σε πολλά νησιά.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ενεργοποίηση των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη στις μεταβατικές έδρες, διαδικασία που θα επιλύσει το πρόβλημα της μετακίνησης διαδίκων και δικηγόρων και ταυτόχρονα θα εξοικονομεί πόρους. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι τα νησιά του Αιγαίου θα ενταχθούν στον επικείμενο προγραμματισμό. Επιπλέον, στο αμέσως προσεχές διάστημα, επίκειται η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων σε όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.