Συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης για διευκόλυνση των δικηγόρων των νησιών του Αιγαίου

Στην ένταξη και των νησιών του Αιγαίου στον επικείμενο προγραμματισμό για τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Κωνσταντίνο Φιφλή, παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγου.

Ο κ. Φιφλής έθεσε στον Υπουργό τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συλλόγου στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους, λόγω της ανάγκης μετακίνησης σε πολλά νησιά.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ενεργοποίηση των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη στις μεταβατικές έδρες, διαδικασία που θα επιλύσει το πρόβλημα της μετακίνησης διαδίκων και δικηγόρων και ταυτόχρονα θα εξοικονομεί πόρους. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι τα νησιά του Αιγαίου θα ενταχθούν στον επικείμενο προγραμματισμό. Επιπλέον, στο αμέσως προσεχές διάστημα, επίκειται η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων σε όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας.