Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Σήμερα η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Σήμερα η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια

Κρίσιμη για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, είναι η σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Το πιθανότερο σενάριο υπαγορεύει το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, μένει να δούμε και τι θα αποφασιστεί τελικά και αν τελικά οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία μετά από τρεις και πλέον μήνες.

Στο μεταξύ, προς απελευθέρωση οδεύει το κυνήγι και το ψάρεμα αλλά χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό ενώ αναμένεται να ανοίξουν και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. 

Δεν τίθεται ζήτημα λειτουργίας χιονοδρομικών κέντρων ή άλλων δραστηριοτήτων.

Συνεπώς, όλα δείχνουν πως σήμερα η συνεδρίαση δεν κρύβει εκπλήξεις καθώς το μόνο που μένει να δούμε είναι εάν τα σχολεία θα ανοίξουν την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Είτε, δηλαδή, την 1η Φεβρουαρίου ή ακόμα και την 25η Ιανουαρίου, κάτι που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Όλα αυτά με γνώμονα ότι δε θα υπάρξει δραματική αλλαγή στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Προειδοποιήσεις από το ECDC στις χώρες της ΕΕ

Στο μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων χτυπά «καμπανάκι» προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, όσο και για τις μεταλλάξεις του οι οποίες εξαπλώνονται στην περιοχή.

Στην έκθεσή του, το ECDC δεν δίστασε να καλέσει τις χώρες της ΕΕ να δηλώσουν ετοιμότητα ακόμη και για την εφαρμογή νέων, αυστηρότερων μέτρων κατά της Covid-19 και των παραλλαγών της.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο έκανε λόγο για ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, αλλά και αύξηση του επιπέδου επαγρύπνησης.

Όπως τονίζεται: «Το μήνυμα είναι η προετοιμασία για γρήγορη κλιμάκωση στην αυστηρότητα των μέτρων ούτως ώστε να μπορέσει να διαφυλαχθεί κάθε δυνατότητα στην περίθαλψη αλλά και τις διαδικασίες εμβολιασμού που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με το ECDC οι τρεις παραλλαγές του κορονοϊού χαρακτηρίζονται «ανησυχητικές», λόγω αυξημένης μεταδοτικότητας στις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί.

Διαβάστε περισσότερα: Προειδοποιήσεις από το ECDC στις χώρες της ΕΕ για μεταλλάξεις και διαχείριση πανδημίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter