Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου, ΚΕΑ και ανασυγκρότηση του Οργανωτικού στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου, ΚΕΑ και ανασυγκρότηση του Οργανωτικού στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου το Πολιτικό Κέντρο στον ΣΥΡΙΖΑ (πολιτικός καφές) με βασικό θέμα την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του επικουρικού με δεδομένο ότι το σχετικό νομοσχέδιο έρχεται την Τετάρτη προς ψήφιση στη Βουλή.

Ωστόσο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ζητήθηκε από αρκετά μέλη του άτυπου οργάνου η άμεση συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης αλλά και η διεύρυνση του Οργανωτικού.

Για το Πολιτικό Συμβούλιο οι πληροφορίες θέλουν να συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή με βασικό θέμα τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει και της ΔΕΘ. Για δε την ανασυγκρότηση του Οργανωτικού το σκεπτικό είναι ότι μετά τη διαδικασία διεύρυνσης το εσωκομματικό πεδίο είναι εντελώς διαφορετικό και ως εκ τούτου απαιτείται και η διεύρυνση του εν λόγο οργάνου.

Τέλος για το θέμα της ιδιωτικοποίηση του λεγόμενο τρίτου πυλώνα του ασφαλιστικού τα βασικά θέματα που τίθενται είναι:

Η περικοπή του Κοινωνικού Μερίσματος μετά από αίτημα των Θεσμών που ζήτησαν απαντήσεις για το πώς θα καλυφθεί το κόστος που προκύπτει.

Το γεγονός ότι σε 18 από τις 30 χώρες που προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση υπήρξε υπαναχώρηση και επιστροφή στο αναδιανεμητικό.

Και φυσικά της επιστροφής του κόσμου στο ΧΑΑ αφού ο μελλοντικός συνταξιούχος θα εξαρτά μέρος των απολαβών του από την πορεία του κάτι που σημαίνει ότι το ν/σ ταυτίζει τις προσδοκίες του λεγόμενου μεσαίου χώρου με τις χρηματιστηριακές επιδόσεις.

Τέλος, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, αν υπολογίσει κανείς ότι ο ετήσιος τζίρος υπολογίζεται σε 3 δισ. € προκύπτει μια αμοιβή για τους διαχειριστές της τάξης των 70 εκατομμυρίων € και μάλιστα χωρίς κάποιο κόστος κινδύνου.

Πέρα βέβαια από τα γεγονός ότι η κυβέρνηση εξαρτά τις προσδοκίες της από μια μέση απόδοση της τάξης του 6% που δεν συμβαίνει και δεν έχει συμβεί πουθενά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter